Malatya TSO Başkanı Erkoçdan AA Malatya

Malatya TSO Başkanı Erkoçdan AA Malatya Bürosuna ziyaret -Erkoç: -20 sene sonrasının Malatyasını düşünerek şehrin batı noktasında, Ankara yolu üzerinde 10 dönümlük yer aldık. Gelecekte oraya sosyal tesisler, oda binaları yapılabi


MALATYA (A.A) - Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Anadolu Ajansı (AA) Malatya Bürosunu ziyaret etti.
     Erkoç, ziyarette yaptığı açıklamada, Türkiyede basının ne denli büyük bir güç olduğunu bildiklerini ifade eden Erkoç, toplumu doğru bilgilendirmesi noktasında basına önemli sorumluluklar düştüğünü dile getirdi. AAnın da bu sorumluluğu layıkıyla yerine getiren saygın bir kuruluş olduğunu vurgulayan Erkoç, AA personeline hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.
     Yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Erkoç, odalarının yeni binasının yıl sonunda teslim edilmesi gerektiğini hatırlatarak, bazı aksaklıklar ve hava şartlarından dolayı müteahhit firmaya Mayıs ayına kadar süre verdiklerini anlattı. Mayıs ayı içerisinde yeni binaya taşınmayı planladıklarını dile getiren Erkoç, binanın altında yapılan iş yerlerinin bazı bankalarla bir sigorta şirketine kiraya verildiğini belirtti. Erkoç, odanın bu iş yerlerinden yıllık 553 bin lira kira geliri olacağını kaydetti.
     Yeni bina yerinin geçmişteki oda yönetiminin kendilerine sunduğu bir hizmet olduğunu ifade eden Erkoç, Biz de gelecekteki arkadaşlarımıza, 20 sene sonrasının Malatyasını düşünerek şehrin batı noktasında, Ankara yolu üzerinde 10 dönümlük yer aldık. Gelecekte oraya sosyal tesisler, oda binaları yapılabilmesini düşünerek bunu gerçekleştirdik dedi.
     Hasan Hüseyin Erkoç, akredite bir oda olduklarını anımsatarak, Avrupadaki büyük odaların verdiği hizmetin aynısını verdiklerini vurguladı. Türkiyede belki de en hızlı hizmet veren odalardan biri olduklarını dile getiren Erkoç, kaliteyi artırma adına müşteri memnuniyetini önemsediklerini söyledi.
     AB irtibat bürosu, İş Geliştirme Merkezi gibi çalışmalara değinen Erkoç, ayrıca 3. Organize Sanayi Bölgesindeki çalışmaların da ciddi anlamda devam ettiğini belirtti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yeni yılın ilk aylarında da 3. Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısını ihale edeceğini bildiren Erkoç, bölge sayesinde Malatyanın 10-15 yıl arsa sıkıntısı çekmeyeceğini belirterek,12 bin 500 dönüm bir yeri kapsıyor. Diğer illerin çoğuna nasip olmayan bu fırsatı Malatyaya sunmuş olduk. Yani yatırım iklimi Malatyada fena değil. Büyükşehir olmakla psikolojik bir destek de geldi. İnşallah ekonomik durgunlukları da atlatırsak yine 2010-2011deki gibi Malatya hızlı yatırım alan bir kent haline dönüşecek diye konuştu.
     Kurum ve kuruluşlarla ciddi ilişkiler içinde olduklarını anlatan Erkoç, şehrin hem ekonomik hem ticari anlamda gelişmesine, birlik, beraberlik ve huzuruna katkı sağlamayı hedeflediklerine işaret etti.
     AA Malatya Büro Sorumlusu Tuba Karahan, Erkoça AAnın çalışmaları ve 100. Yıl Vizyonu hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatya TSO Başkanı Erkoçdan AA Malatya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER