Malatya türkülerini kimsesiz çocuklar için söylediler

Malatya türkülerini kimsesiz çocuklar için söylediler


MALATYA (A.A) - AK Parti İl Gençlik Kollarının organize ettiği Malatya Türküleri Gecesi adlı etkinlikte üniversite öğrencileri ve milletvekilleri, Malatya türkülerini kimsesiz çocuklar için söyledi.
     Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen gecede, geliri, AK Parti Malatya İl Teşkilatının mahalle toplantılarında tespit edilen kimsesiz çocuklara bağışlanmak üzere İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Malatya yöresine ait türküleri seslendirdi.
     AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akının da katıldığı etkinliğin kapanışında, milletvekilleri de koroya katılarak Malatya Malatya Bulunmaz Eşin ve Haydi Bir Daha adlı parçaları söyledi.
     Cemal Akın, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, gecenin çok güzel geçtiğini kaydetti.
     Etkinlikte Malatyanın yetiştirdiği besteci ve güfte yazarlarının eserlerinden oluşan bir demet sunulduğunu belirten Akın, Malatya türkülerinin Anadoluda sevilen ve yerli değerlerle yoğrulmuş bir tarz olduğunu, bunun başında da bestekar Fahri Kayahanın geldiğini söyledi.
     AK Parti Gençlik İl Kollarının da Anadolu folklorunu yaşatmak ve geliştirmek adına, Malatyanın yetiştirdiği sanatkarların eserleri ile buluşmalarına vesile olduğunu vurgulayan Akın, Bu etkinliğin temelinde yoksul ve kimsesiz çocuklarımıza sahip çıkma duygusu, partimizin temel felsefesi olan kimsesizlerin kimsesi olma anlayışı vardır. Bu bağlamda bu etkinliği çok anlamlı buluyorum diye konuştu.
     Etkinlik kapsamında 200 davetiyenin satıldığı ve 10 bin lira gelir elde edildiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatya türkülerini kimsesiz çocuklar için söylediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER