Google öyle bir şey yaptı ki... İnanamayacaksınız(!)

Dünya devi arama motoru Google, bir günlük yeni uygulamasını "Arama motoru teknolojisinde koku devrimi" başlığıyla duyurdu.

Google öyle bir şey yaptı ki... İnanamayacaksınız(!)

Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google'dan görülmemiş 1 Nisan şakası. Google, "Arama motoru teknolojisinde koku devrimi" adıyla duyurduğu "Google Burun" isimli uygulamayla internet kullanıcılarına 1 Nisan şakası yaptı. 

Arama motoru Google, 1 Nisan’da internet kullanıcılarını şaşırtmak için tam üç şaka hazırladı. İlk olarak YouTube’un kapatılacağını duyuran Google, ardından Google Maps’te ‘define haritaları’ içeriği koyarak korsan hazinesi avı başlattığını duyurdu. Google'ın en etkili numarası ise ‘Google Nose’ oldu.


"Google Burun", bir günlük beta sürümüyle "1 Nisan şakasıyla" internet kullanıcılarına merhaba dedi. "Google Aroma veritabanı - 15 milyondan fazla koku verisi" gibi çarpıcı ifadelerle tanıtımı yapılan uygulama tamamen 1 Nisan şakasından ibaret... 

 "Kokla",  "Koklamayı başlat" butonlarına bastıktan sonra  "Koku gönderiliyor" uyarısıyla "Burnunuzu ekrana mümkün olduğunca yaklaştırın ve Enter'a basın" gibi bir ifade ekrana çıkıyor. Hemen Yanında "Yardıma mı ihtiyacınız var?" butonuna bastıktan sonra, uygulamanın 1 Nisan şakası olduğu anlaşılıyor.





























































































SAMANYOLUHABER.COM









<< Önceki Haber Google öyle bir şey yaptı ki... İnanamayacaksınız(!) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER