Malkarada TEMA gönüllüleri, naylon poşet kullanımına

Malkarada TEMA gönüllüleri, naylon poşet kullanımına karşı etkinlik düzenledi


TEKİRDAĞ (A.A) - Malkara TEMA gönüllüleri, naylon poşet yerine file ve bez torba kullanımının arttırılması için pazarda etkinlik düzenledi.
     TEMA Malkara temsilcisi Nazmi Tunca, ilçe meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yaptığı basın açıklamasında, naylon poşetlerin 1980 yılından sonra alışverişte kullanılmaya başlandığını ve alışverişlerde kullanılan pazar çantaları ve filelerin yerini kısa sürede bu poşetlerin aldığını kaydetti.
     Naylon poşetlerin, 400 ila bin yıl gibi uzun bir sürede toprağa karışabildiğini anlatan Tunca, dolayısıyla bu poşetlerin çevre kirliliğine ve buna bağlı olarak birçok sağlık sorunlarına yol açtığını ifade etti.
     Tunca, bu kadar geniş bir alanda kullanılan naylon poşetlere karşı verdikleri mücadelede destek veren Kaymakam Mahmut Halal ve ilçedeki sivil toplum örgütlerine teşekkür ettiklerini belirtti.
     Atatürk Anıtı önünden pazar yerine geçen TEMA gönüllüsü bir grup, vatandaşlara file, kesekağıdı ve bez torba dağıtarak alışverişlerde naylon poşet kullanmamalarını istedi.
     Pazar esnafı da bez torba-kesekağıdı ve file dağıtan gruba teşekkür ederek, kendilerine destek vereceklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Alper Eral/Muhterem Erkul
     Yayıncı: MuratPaksoy
<< Önceki Haber Malkarada TEMA gönüllüleri, naylon poşet kullanımına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER