Maltepe Belediye Başkanı Zengin, engelliler yaz

Maltepe Belediye Başkanı Zengin, engelliler yaz kampını ziyaret etti


İSTANBUL (A.A) - Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Çanakkale Ayvacık İlçesi Küçükkuyu Beldesi Yeşil İda tatil köyündeki engelliler yaz kampını ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Maltepe Engelliler Meclisinin talepleri üzerine tatil köyüne, 7 engelli odası, lobide bir adet engelli tuvaleti, bedensel engelliler için denize rampa yaptırıldığı ifade edildi.
     Açıklamada, Maltepe Belediye Başkanı Zenginin de, İki yıldır düzenlediğimiz yaz kampı ile biraz olsun engelli vatandaşlarımıza moral vermek, onların da gönüllerince tatil yapabileceğini göstermek istedik. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak tahmin edildiği kadar zor değil, biraz farkındalıkla yeni düzenlemeler yapılabilir. Biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz, umuyoruz ki sorumluluğu bulunan tüm kurumlar da engelleri ortadan kaldırmak için gerekli çalışmaları yapar şeklindeki görüşlerine yer verildi.
     Bir haftalık kampta, engellilerin, spor ve yüzme aktiviteleri, sinema gösterileri, çeşitli eğlenceler, Altınolukun tarihi köyünde sabah kahvaltısı, çarşı ziyareti ve kampın son gecesi yakılan kamp ateşi ile coşkulu bir tatil yaşadıkları vurgulandı.
     Maltepe Engelliler Meclisi üyeleri ve görevliler eşliğinde 43 engelli ve refakatçileri toplam 90 kişi ile beraber Çanakkale Ayvacık İlçesi Küçükkuyu Beldesi Yeşil İda tatil köyündeki kampa, down sendromlu, işitme ve konuşma, görme, bedensel engelli, hafif zihinsel engelli, şeker ve böbrek hastası engelli vatandaşlar katılırken, kafileye yolculuk ve kamp süresince iki hemşire de eşlik etti.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Maltepe Belediye Başkanı Zengin, engelliler yaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER