Maltepe Üniversitesi geleceğin bilim insanlarını İstanbulda

Maltepe Üniversitesi geleceğin bilim insanlarını İstanbulda buluşturacak -Maltepe Üniversitesi, Marmara Eğitim Köyünde yer alan dokuz ayrı fakültede gerçekleştirilecek Uluslararası Öğrenci Kongrelerinde birçok ülkenin öğrencilerini bi


İSTANBUL (A.A) - Maltepe Üniversitesi, Marmara Eğitim Köyünde yer alan dokuz ayrı fakültede gerçekleştirilecek Uluslararası Öğrenci Kongrelerinde birçok ülkenin öğrencilerini bir araya getirecek.
     Yapılan açıklamaya göre, Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongreleri, 14 Mart-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek buluşmayla öğrenciler, üniversite, yurt dışı paydaşları, kent ve ülke adına doğrudan ve dolaylı pek çok katkı sağlayacak.
     İlki Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından, 14-15 Mart 2013 günlerinde İstanbul Marma Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Sanat ve Gençlik konulu Uluslararası Öğrenci Kongresi 15 Mart 2013 Cuma günü verilen Gala Yemeği ile sona erdi. İki gün süren kongrede 13 farklı ülkeden gelen 44 sanat öğrencisi tarafından 29 bildiri sunulup 3 panel yapıldı.
     Etkinlik kapsamında sanatçı Ruhi Sarı ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda resim sergisi açıldı. Ayrıca Öğretim Görevlisi Mehmet Özen yönetiminde bir sanatsal workshop çalışması düzenlendi.
     Dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrencileriyle birlikte gelen 14 öğretim üyesi, üniversiteyi yakından tanıma fırsatı buldu, Avrupa ülkelerinden; Slovakya, Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan ile yapılan görüşmeler sonunda Erasmus anlaşması yapma sürecinin başlatılması ve karşılıklı ziyaret ile işbirliğinin geliştirilmesi kararlaştırıldı.
     Bu arada, 14 marttaki buluşma tamamen öğrencilerin etkinliği olarak planlanırken, kültürel ve sosyal programlarla yurt dışından gelen konuklara İstanbulu, Türkiyeyi, Türk konukseverliğini tanıma fırsatını verecek.
    
     Muhabir: Musab Turan
     Yayıncı: Zekeriya Gülün
<< Önceki Haber Maltepe Üniversitesi geleceğin bilim insanlarını İstanbulda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER