Manav ve pazarda nisan ucuzluğu

Manav ve pazarda nisan ucuzluğu -Güney Marmarada, eriğin kilogramı mart ayına oranla 150den 10, badem çağlası ise 60tan 5 liraya geriledi


BALIKESİR (A.A) - Güney Marmarada, eriğin kilosu mart ayına oranla 150den 10, badem çağlası ise 60tan 5 liraya geriledi.
     Havaların ısınmasıyla, özellikle sıcak kıyı bölgelerde hasadı artan bazı meyve ve sebzelerin fiyatları ucuzladı.
     "Baharın müjdecisi" badem çağlası, martın başlarında kilogramı 60 liradan tezgahlardaki yerini alırken, ürünün bollaşmasıyla manav ve pazarcıların etiketlerindeki rakamlar 5 liraya kadar geriledi. Edremit Körfezinde, Kazdağlarından toplanan badem çağlaları da yol kenarlarında satışa sunulmaya başlandı.
     Martta, iriliğine göre tanesi 1,5 liraya denk gelen fiyatıyla dikkati çeken eriğin kilogramı ise 150den 10 liraya düştü. Manav ve market reyonlarındaki yerini alan eriğin bir iki hafta içinde daha da ucuzlaması bekleniyor.
     Havaların ısınmasıyla, birçok bölgede üretimi artan çilek de ilgi gören ürünler arasında yer alıyor. Çileğin kilosu da 2,5 ila 4 lira arasında değişiyor.
     İlkbaharın ikinci ayında, meyveler kadar bazı sebzelerin fiyatları da geriledi. "Karaciğer dostu" olarak bilinen enginarın tanesi 1,5-2 liradan 1 liraya indi. Domates 2-4, "Yalova çıtırı ya da "Yalova bademi" olarak nitelendirilen salatalık ise kilogramı 2,5-3,5 liradan alıcı buluyor.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Manav ve pazarda nisan ucuzluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER