Manavgatta Nazım Hikmetin ismi parkta yaşatılacak

Manavgatta Nazım Hikmetin ismi parkta yaşatılacak


ANTALYA (A.A) - Manavgat Belediyesi tarafından yaptırılarak kullanıma açılan Kavaklı Mahallesindeki Nazım Hikmet Parkı ile yapımı süren Nazım Hikmet heykelinin önümüzdeki günlerde açılışının yapılacağı bildirildi.
     Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı açıklamada, Ankarada ünlü bir heykel atölyesinde yürütülen heykel yapım çalışmalarında sona yaklaşıldığı, park ve heykel açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.
     Nazım Hikmetin Türkiyenin ve dünyanın en önemli şairlerinden birisi olduğunu belirten Sözen, Türkiyenin yetiştirdiği önemli düşünce ve sanat insanlarının isimlerini yaşatmak belediyelerin görev alanındadır. Özgürlük ve barış şiirlerinin önemli ismi Nazım Hikmeti bu anlamda önemsedik. Mezarı Moskovada bulunan şairin adını Manavgatta yaşatmak istedik. Bu nedenle Nazım Hikmet Parkına heykelini yerleştirerek ünlü şairin yeni nesle hatırlatılmasına katkıda bulunacağız dedi.
     Nazım Hikmet Vakfı ile ortak çalışma yaptıklarını anlatan Sözen, Vakıf yöneticileri ünlü sanatçılarımız Rutkay Aziz ve Tarık Akanın da katılacağı bir açılış töreni planlıyoruz. Allah kısmet ederse önümüzdeki ay içinde açılışımızı halkımızla ve sanatçılarımızla gerçekleştireceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Manavgatta Nazım Hikmetin ismi parkta yaşatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER