Manisada dev eğitim yerleşkesinin yeri belli

Manisada dev eğitim yerleşkesinin yeri belli oldu


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, 432 derslik ve sosyal tesislerin bulunacağı eğitim yerleşkesinin merkeze bağlı Veziroğlu köyüne yapılacağını bildirdi.
     Eğitim yerleşkesi projesi kapsamında Veziroğlu köyü tüzel kişiliğine ait tapular valilikte düzenlenen törenle Hazineye devredildi.
     Hazineye devredilen 150 dönüm arazinin 120 dönümü üzerine eğitim yerleşkesi, 30 dönümüne ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğüne ait sosyal alanlar inşa edileceği belirtildi.
     Yaklaşık 5 yılda tamamlanması planlanan projeye ilişkin açıklamada bulunan Vali Daşöz, uzun süredir yer arayışı içinde oldukları projeye, Manisaya 7 kilometre uzaklıktaki Veziroğlu köyünün sahip çıktığını söyledi.
     Hazineye devredilen alanları ilgili bakanlıklara en kısa sürede bildirerek 2013 yılı yatırım programına alınmasını sağlayacaklarını belirten Daşöz, kampüs için daha önce planlanan Kuşlubahçede arsa sorunu yaşadıklarını, sorunun giderilmesi halinde oraya da ilköğretim yerleşkesi yapılabileceğini ifade etti.
     Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da söz konusu yerleşkede toplam 432 derslik ve sosyal tesisin kurulacağını söyledi.
     Altınsoy, yerleşke içinde 160 derslikli Anadolu lisesi, 56şar derslikli imam hatip ve kız meslek liseleri, 40 derslikli ticaret meslek lisesi, 32şer derslikli Anadolu öğretmen, sağlık meslek ve sosyal bilimler liseleri ve 24 derslikli fen lisesi ile BİLSEM İş Okulu, halk eğitim merkezi ve rehberlik araştırma merkezinin yer alacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Tolga Albay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Manisada dev eğitim yerleşkesinin yeri belli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER