Vali Karaloğlu, öğretmenevi ve lojmanları inceledi

Vali Karaloğlu, öğretmenevi ve lojmanları inceledi


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, öğretmenevi ve öğretmenlerin barınması için Koç Vakfı, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Turkcell tarafından Kalecik mevkinde yaptırılan ve inşaatı tamamlanan lojmanlarda incelemelerde bulundu.
     Milli Eğitim Bakanlığının himayesinde, 128i Koç Vakfı tarafından, 128i ise Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Turkcellin başlattığı Van İçin Türkiye Kumbarası kampanyasında toplanan paralarla, öğretmen lojmanı yapıldı.
     İnşaatların her aşamasını yakından takip eden Vali Karaloğlu, beraberinde Yardımcısı Zafer Coşkun ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile birlikte öğretmen lojmanlarında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkilileri tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, 1+1 ve 2+1 lojmanları gezerek yetkililerden bilgi aldı.
     Lojmanların içine bırakılan beyaz eşyayı ve işçiliği inceleyen Karaloğlu, açılışın yapılacağı tarihe kadar başta çevre düzenlemesi olmak üzere peyzaj çalışmaları ve diğer eksikliklerin de bir an önce giderilmesini istedi.
     Vali Karaloğlu, Kalecik mevkinde incelemelerini tamamladıktan sonra şehir merkezinde Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan 75 odalı öğretmenevinde de incelemelerde bulundu. İnşaatın sorumlu mühendisi Mehmet Koltaştan bilgi alan Karaloğlu, yapımı tamamlanan ve 24 Kasımda açılışı yapılacak olan öğretmenevini gezdi.
     Yapımı tamamlanan ve öğretmenevinin işçiliğini beğenen Karaloğlu, Sayılıra mobilya ve iç tefrişatın bir an önce alınarak odalara yerleştirilmesi talimatını verdi.
     24 Kasıma kadar çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının da tamamlanmasını isteyen Vali Karaloğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra öğretmenevinden ayrıldı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vali Karaloğlu, öğretmenevi ve lojmanları inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER