Manisada engellilere genel anesteziyle diş tedavisi

Manisada engellilere genel anesteziyle diş tedavisi


MANİSA (A.A) - Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, Manisadaki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde (ADSM)bir süre ara verilen engellilere özel, genel anestezi ile diş tedavilerinin yeniden yapılmaya başladığını söyledi.
     Türkyılmaz, Manisa Devlet Hastanesi Eğitim salonunda "Genel Anestezi Altında Ağız ve Diş tedavileri" konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     Manisada 4 ADSM olduğunu ifade eden Türkyılmaz, insan odaklı hizmet anlayışı ile hareket ederek, eşit kalitede, eşit hizmet sunmayı amaçladıklarını vurguladı.
     Engelli vatandaşların hizmette öncelikli olduğunu kaydeden Türkyılmaz, şunları söyledi:
     "Engelli vatandaşlarımızın tedavilerini normal insanlardan daha fazla önemsiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, bu engelli vatandaşlarımızın bir kısmı engelleri aşıp bizimle buluşuyor. Ama bir kısmı da evlerde dört duvar arasında. Bizim ulaşmak istediğimiz kesim evlerinde dört duvar arasında yaşayan engellilerimiz. Çünkü biz biliyoruz ki, bazı aileler, engelli vatandaşlarımızı topluma çıkarmak istemiyor. Hem engelle karşılaştıkları için hem de utandıkları için. Benim de engelli çocuğum var. Ama biz hiçbir şekilde çocuğumuz saklamıyoruz. Hiçbir şekilde kapalı kapılar arkasında bırakmıyoruz. Sonuçta engelli olması onun bir suçu değil, onun bir günahı da değil. Onun için onu toplumun içine sokuyoruz, biz ne yapıyorsak ona da yaptırmaya çalışıyoruz."
    
     -Gelemeyenler evlerinden alınacak-
    
     ADSMlerde engellilere yönelik genel anestezi adı altında diş tedavisi yapmaya amaçladıklarını, şimdiye kadar birkaç kez bu hizmetin verildiğini belirten Türkyılmaz, ara verilmesinin ardından hastaların İzmire gitmek zorunda kaldığını anımsattı.
     Engelli vatandaşların yeniden genel anestezi adı altında tedavi almalarını sağladıklarını belirten Türkyılmaz, "Hemen hemen bütün tedavileri ilimizde yapıyoruz. Yapamadığımız çok ileri tedavi gerektiren durumlar oluyor. Onları da üniversite hastanelerine gönderiyoruz. Hastaneye gelemeyecek durumda olan engelli vatandaşlarımız, gerekirse aracımızla kendi evlerinden alınarak ADSMlere getirilecek ve diş tedavileri yapılacak. Onların ayağına gidip, onları hastanemize getirip hizmet vermek istiyoruz. Ya siz getirin ya ailesini getirsin ya da gelemiyorsa evde sağlık hizmetleri birimlerimiz var. Onları görevlendirerek hastayı aldırırız. Hastanede bakıp inşallah yapabileceğimiz diş tedavisi konusunda yapılması gerekenleri yapacağız" diye konuştu.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Manisada engellilere genel anesteziyle diş tedavisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER