Manisaya havacılık sporları merkezi kurulacak

Manisaya havacılık sporları merkezi kurulacak


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisada sivil havacılık sporları için bir merkez yapılacağını belirtti.
     AA muhabirine açıklama yapan Daşöz, ilde yeni spor alanlarının gelişimi için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını, bu kapsamda hazırlanan sivil havacılık spor merkezi projesinin de Zafer Kalkınma Ajansına sunulduğunu ifade etti.
     Tekeliler Köyündeki 109 bin metrekarelik alanda yaklaşık 3 milyon liralık yatırımla büyük bir spor tesisinin yapılacağını kaydeden Daşöz, araziyle ilgili tahsislerin tamamlandığını, tesiste yamaç paraşütü, model uçak, planör gibi alanlarda faaliyetlerin başlayacağını aktardı.
     Daşöz, Proje hayata geçtiğinde hem spor açısından hem turizm açısından çok anlamlı bir yatırım yapmış olacağız. Bölgemizde böyle bir tesis yok. Böylece Manisamız spor turizmi alanında da iddiasını artıracak dedi.
     Tesisin eğitim faaliyetlerinin yanında yarışmalara da ev sahipliği yapabileceğini belirten Daşöz, 2013 yılı içinde tamamlanması planlanan tesisin Gençlik ve Spor Müdürlüğüne devredileceğini açıkladı.
     Tekeliler Köyü Muhtarı Semih Bilge ise köy tüzel kişiliğine ait olan alanın köy merası olarak kullanıldığını, alanı bedelsiz olarak Valiliğe devrettiklerini söyledi.
     Bilge, Tesisler sayesinde köyümüzün ekonomisi canlanmış olacak. Bir an önce yatırımın tamamlanarak hizmete açılmasını bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Manisaya havacılık sporları merkezi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER