Manisa ve ilçelerindeki şiddetli yağış

Manisa ve ilçelerindeki şiddetli yağış -Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman: -Üzüm bağları, kiraz bahçeleri ve tütün ekili arazilerimizde büyük zararlar meydana gelmiştir


MANİSA (A.A) - Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, yağmur ve dolu yağışlarından dolayı kentteki ekili alanların zarar gördüğünü söyledi.
     Sorman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlardaki şiddetli yağışın üreticileri zor duruma düşürdüğünü belirtti.
     Sorman, şöyle konuştu:
     En son hafta sonu yağan yağmur ve dolu yağışlarında Sarıgöl ilçesinde bin dönümlük bir arazi kuş yumurtası büyüklüğünde doluya maruz kalmıştır. Sarıgöl ilçesinin yanı sıra Salihlide Kurşunlu Kaplıcaları mevki, Köprübaşı, Kula, Gördes ve Selendi ilçelerinde de sel ve dolu olayı görülmüştür. Bu alanlardaki üzüm bağları, kiraz bahçeleri ve tütün ekili arazilerimiz bÜyük zararlar meydana gelmiştir. Tabi ki, sigortası olmayan üreticilerimiz mağdur olacaklardır. Çiftçilerimizin Tarsim sigortalarını mutlaka yaptırmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu olayların ders olmasını ve üreticilerimizin sigortalarını yaptırmalarını istiyoruz. dedi.
     Alaşehir ilçesindeki jeotermal sondaj çalışmalarının üzüm bağlarına olan etkilerini de değerlendiren Sorman, jeotermalin hem ülke hem de tarım için önemli bir enerji kaynağı olduğunu söyledi. Sorman, Bölgede zarar gören çiftçilerimizin zararlarının mutlaka karşılanması gerekmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir : Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Manisa ve ilçelerindeki şiddetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER