Manyastan kısa kısa

Manyastan kısa kısa -Yeni şehir içi düzenlemesiyle ilgili şoförlere bilgi verildi


BALIKESİR (A.A) - 15 Aralık itibarıyla yürürlüğe girecek şehir içi trafik düzenlemesi ile ilgili toplu taşıma yapan araç sürücüleri ile Esnaf ve Sanatkarlar Odasında toplantı yapıldı.
     Trafikten sorumlu karakol amiri Musa Ayar, toplantıda, 15 Aralık itibarıyla, Manyastan çevre il ve ilçelere, beldelere ve köylere yolcu taşımacılığı yapan tüm araçların otogardan hareket edeceğini, belirlenen ring üzerinden duraktaki yolcuların alınarak bekleme yapılmadan devam edileceğini, aksi halde davranılması halinde cezai işlem uygulanacağını söyledi.
     Uygulamanın sağlıklı yürütülebilmesi için birlikte hareket edilmesini isteyen Ayar, özel araçların da park alanlarında park etmeleri gerektiğini vurgulayarak, Hükümet Caddesinde araç parkının kesinlikle yasak olduğunu kaydetti.
    
     -Artezyen kuyularına su sayacı koyma zorunluluğu başladı-
    
     Mevcut ve yeni açılan artezyen kuyularına 13 Şubat 2013 tarihine kadar ölçüm sistemi kurulması gerektiği aksi halde bu kuyuların ruhsatlarının iptal edileceği bildirildi.
     Manyas Belediye ve Sulama Birliği Başkanı Hasan Kahraman, ön yüklemeli su sayacının, artezyen kuyularına konulması işleminin 1,5-2 bin liraya mal olacağını belirterek, şunları kaydetti:
     Manyas Barajı Sulama Projesi kapsamında sulama kanallarının tamamlanması, 2014 Haziran ayında sona erecek. Sulama kanalları devreye gireceği için çiftçi bir daha artezyen kuyusunu kullanmayacak. Bu nedenle bizim gibi durumda olan yörelerde su sayacı taktırma zorunluluğu konulmasın. Bizler uygulamanın dışında tutulalım. Konuyla ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur başta olmak üzere diğer milletvekillerimizle görüştüm. İnşallah çözümlenir.
     Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ise bu uygulamanın yer altı suyunun kısıtlı olduğu yerlerde yapılması ve buraların damlama sulamaya yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Bizde yer altı su sorunu yaşanmıyor. Zaten 1,5 yıl sonra Manyas Barajı kanalı ile sulama yapacağız. Çiftçimize bu masraf yaptırılmasın dedi.
    
     Muhabir: Süleyman Özaydın
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Manyastan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER