Mardinde 30 yıllık kan davası barışla

Mardinde 30 yıllık kan davası barışla sonuçlandı -Vali Turhan Ayvaz: Siyasilerin teşebbüsleriyle ülkemize yeni bir bahar daha geliyor


MARDİN (A.A) - Mardinde kuzen olan iki aile arasında 30 yıldır süren kan davası, Mardin Müftülüğünün girişimi sonucu sona erdi.
     Yalım beldesinde kuzen 2 aile arasında 30 yıl önce başlayan ve 2 kişinin ölümüne neden olan kan davası, verilen barış yemeğiyle son buldu.
     Beldedeki taziye evinde düzenlenen törende konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardinin hoşgörü kenti olduğunu tüm dünyanın bildiğini belirterek, akraba olan 2 aile arasındaki kan davasını Mardinlilerin kabul etmediğini söyledi.
     Bir hafta sonra bahar bayramının kutlanacağını söyleyen Ayvaz, şöyle konuştu:
     Ülkeye fiziki olarak bahar geldi. Ayrıca siyasilerin teşebbüsleriyle ülkemize yeni bir bahar daha geliyor. 30 yıldır halkımız başka ülkelerin kardeşi kardeşe nasıl kırdırdığını gördü. İnşallah sosyolojik olarak ülke çapında 30-40 yıldır süren bu kardeş kavgası da inşallah bahar sürecinde tamamlanacak, ülkemize sosyolojik olarak bahar gelecek.
     Bugün Yalım için tarihi bir gün olacak. İki amca oğlunu yürekten tebrik ediyorum. Hem çocuklarını hem gelecekteki torunlarının istikbalini güzele doğru çevirmişlerdir. Onlara kötü bir miras bırakmamışlardır. Bu çalışmalarda elbette gizli kahramanlarımız var. Camilerimizin imamları var, müftümüz var. Herkes üzerine düşeni yapmıştır.
     Necim Ablak ile Bişar Ablak da yaptıkları konuşmalarda kan davasına son verdiklerini belirterek, barışmalarına katkı sunanlara teşekkür ettiler.
     İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun da Kuran-ı Kerimden barışla ilgili ayetler okuyarak, barışın ve kardeşliğin önemine vurgu yaptı.
     Daha sonra yaklaşık 3 bin davetliye yemek ikram edildi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar/Necdet Doğruyol/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardinde 30 yıllık kan davası barışla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER