Mardinde yaban hayvanları için doğaya yem

Mardinde yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı


MARDİN (A.A) - Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğü, yaban hayvanlarının aç kalmaması için doğaya yem bıraktı.
     Orman ve Su İşleri Mardin İl Şube Müdürü Mustafa Altuntaş, yaptığı açıklamada, 200 kilogramı hayvan severler tarafından bağış olmak üzere toplam 225 kilo kırık buğday yeminin kuşların yoğun olarak görüldüğü bölgelerde doğaya bırakıldığını söyledi.
     Ayrıca yırtıcı hayvanlar için de kasap ve balıkçılardan temin edilen 100 kilogram sakatat, kemik ve balık artığının çeşitli bölgelere bırakıldığını belirten Altuntaş, yemleme çalışmalarında vatandaşlardan da destek beklediklerini söyledi.
     Karlı havalarda yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandığını, özellikle yırtıcı hayvanların yiyecek bulabilmek için yerleşim yerlerine saldırdığını belirten Altuntaş, şöyle konuştu:
     Bunu önlemek adına duyarlı kasap esnafından temin ettiğimiz sakatat, balık artığı ve kemikleri doğaya bıraktık. Kuşlar için bir hayvan severlerin kurumumuza hibe ettiği 200 kilogram kırık buğdayın tamamını kuşların yoğun görüldüğü bölgelerde doğaya bıraktık. Buna ek olarak Şube Müdürlüğümüzce temin edilen yemleri de yemleme çalışmasında kullandık.
     Vatandaşların soğuk havalarda kendi çaplarında yemleme çalışmalarına katkı sağlayabileceğini ifade eden Altuntaş, pencere kenarına bırakılacak bir parça kuru ekmeğin bile kuşların hayatta kalmasında çok büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar/Necdet Doğruyol
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardinde yaban hayvanları için doğaya yem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER