Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu:

Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu: Mardin hızla ilerliyor


MARDİN (A.A) - Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardinin hızla ilerlediğini söyledi.
     Ayanoğlu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide ile yenilenen Birinci Caddede incelemelerde bulunarak, çarşı esnafını ziyaret etti.
     Esnafla bir süre sohbet eden Ayanoğlu, Birinci Caddede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
     Ayanoğlu, caddenin alt yapı ve üst yapı çalışmaları için 3 milyon lira harcandığını ifade ederek, şunları söyledi:
     Burada yapılan çalışmaların kapsamına bakıldığında tarihi bir çalışma olduğu görülecektir. Yer altına 12,5 kilometre uzunluğunda 5 ayrı hat döşedik. Elektrik ve telefon hatlarını yer altına aldık. Altyapıyı yeniledikten sonra, üç kilometre uzunluğundaki caddenin tamamını tarihi dokuya uygun bazalt taşıyla döşedik. Kaldırımları yeniledik. 16 bin metrekare kaldırım taşı, 19 bin metreküp oluk ve bordür kullandık. Bu rakamlara bakıldığında yapılan çalışmanın büyüklüğü ve değeri zaten ortadır. Mardin hızla ilerliyor. Tüm Mardin halkının istifade edeceği çalışmaları yapıyoruz.
     Ayanoğlu, göreve geldikleri günden bu yana her alanda çalışma yaptıklarını, Mardinde yaşayan herkesin evinin ya da iş yerinin önüne hizmet götürdüklerini belirtti.
     Ziyaretin sonunda şehir içi minibüsüne binen Ayanoğlu, yolcularla sohbet etti. Vatandaşların sorusu üzerine Diyarbakırkapı ile Cumhuriyet Meydanı güzergahında gerçekleşen çökmelerin kötü işçilikten kaynaklandığını belirten Ayaoğlu, Söz konusu bölümde çökmelerin olması kötü işçilikten kaynaklandı. Yüklenici firma bu hatasını kabul etti. Önümüzdeki yaz bu bölümde kalan taşlar müteahhit tarafından sökülerek yeniden yapılacak dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER