Mardin Meslek Edindirme Okulunun açılışı

Mardin Meslek Edindirme Okulunun açılışı -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -İstanbulda çalıştığım bir dönemde patlayan bir şebekeyi onarmak için koskoca şehirde kaynakçı bulamadık. Bu okullar bu alanlardaki eleman eksikliğini gi


MARDİN (A.A) - Mardinde yapımı tamamlanan Meslek Edindirme Okulunun açılışı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerin de katıldığı törenle yapıldı.
     Ilısu Barajındaki incelemelerinin ardından helikopterle Mardine gelen bakanlar Eroğlu, Şimşek ve Eker, Organize Sanayi Bölgesinde Avusturya Büyükelçiliği tarafından yaptırılan Meslek Edindirme Okulunun açılışını yaptı.
     Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti iktidarlarının eğitime çok önem verdiğini ve bütçeden eğitime 39 milyar lira ayırarak bunu gösterdiğini söyledi.
     Üç bakanın okulun açılışına katılmasının mesleki okulları ne kadar önemsediklerinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:
     Başbakanımız sadece bir törende 110 okulu birlikte açıyor, ama biz üç bakan birlikte bugün bir okulun açılışına katıldık. Bu da bizim bu mesleki okullara gösterdiğimiz önemi gösteriyor. Mardin taşıyla yapılması okul binasına ayrı bir estetik kazandırmış. Daha önceki dönemlere yaptığımız binalarda estetiği en son planda tutuyorduk. Ama son dönemde artık bizler de estetiği ön plana çıkardık. Kalifiye eleman bulmanın zorluğunu İstanbulda görev yaptığım dönemden biliyorum. İstanbulda çalıştığım bir dönemde patlayan bir şebekeyi onarmak için koskoca şehirde kaynakçı bulamadık. Bu okullar bu alanlardaki eleman eksikliğini gidermek için çok önemli.
     Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer de Avusturya tarafından yaptırılan okulun, ülkesinin endüstrisi ve ekonomisinin gelişmişlik düzeyini ortaya çıkardığını belirtti.
     Ilısu Barajının önemine dikkati çeken Wölfer, şunları kaydetti:
     Ben de kendi ülkemin en fakir bölgesinde doğup, eğitim aldım. Bu bölgelerin nasıl kalkındırılması gerektiğini çok iyi biliyorum. Bu bölgede hayata geçirdiğimiz projelerle Mardine de yatırımlar bir bir yapılmaya başlanmış. Alışveriş merkezleri, mesleki okullar, modern yaşamın büyük sembollerinden biri. Bu okulda eğitim görecek gençlerimiz, bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. Avusturya firmaları tarafından yapılan bu okul, ülkemizin endüstrisi ve ekonomisinin gelişmişlik düzeyini ortaya çıkarıyor. Türkiyeye her alanda destek vermeye hazırız. Özelikle Türkiyeye yatırım yapan yapancı iş adamları arasında son 3 yıl içinde Avusturyalı iş adamları büyük rol oynadı. Bu proje de onlardan biridir. İnanıyorum ki bu proje, bölgeyi kalkındırmanın yanında istihdama ve barışa katkı sağlayacak.
     30 öğrencinin eğitim göreceği, 3 atölye ve 2 derslikten oluşan okulun açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Mardin milletvekilleri Muammer Güler ile Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Şırnak Valisi Vahdettin Özkan da katıldı.
     (AH-NİL-MUR)
<< Önceki Haber Mardin Meslek Edindirme Okulunun açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER