MARKA 2013 Mali Destek Programını açıkladı

MARKA 2013 Mali Destek Programını açıkladı


YALOVA (A.A) - Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2013 Mali Destek Programını açıkladı.
     Yalova Valisi Esengül Civelek, MARKAnın, Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde düzenlediği bilgilendirme toplantısında, kar amacı güden, gütmeyen işletmelerden, mali destek programına uygun projeler geliştirmelerini, bu projelerden olabildiğince yararlanmalarını istedi.
     Civelek, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının mali destek programlarından ne kadar yararlanırsak yerelde yerel kalkınmaya, ulusalda da ülke kalkınmasına katkı sağlayacağız söyledi.
     MARKA Proje Geliştirme Birim Başkan Vekili Şevket Kırıcı da 2013 Mali Destek Programı hakkında bilgi verdi. Kırıcı, şunları Kaydetti:
     Çalışmalar kapsamında, kar amacı güden kuruluşlar için 8 milyon 500 bin lira tutarındaki Temiz Üretim Mali Destek Programı ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar için 7 milyon 500 bin lira tutarındaki Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı uygulanacak. 2013 yılı için bölgedeki kar amacını güden ve gütmeyen kuruluşların bölgesel gelişmeye ivme kazandıracak projeleri için de toplam 16 milyon lira tutarında karşılıksız Mali destek sağlanacaktır.
     Kırıcı, programın amacı tüm sosyal taraflar açısından fırsat eşitliğini temel alan hizmetler geliştirmek olduğunu belirterek, Amaç, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalovayı yaşanılabilir bir bölge yapmaktır. Bu bölgedeki yatırım imkanlarını iç ve dış yatırımcılara tanıtmak suretiyle ulusal kalkınma planı ve programlarında öngörülen ilke ve politikalar çerçevesinde rekabet gücünü artırmak, ekonomik ve sosyal kalkınmayı geliştirmek istiyoruz değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber MARKA 2013 Mali Destek Programını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER