Marketi yakmak istediler

Marketi yakmak istediler -Mersinde vatandaşların alışveriş yaptığı sırada, yüzleri maskeli grubun marketi yakmak istemesi güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi -Marketin içine benzin dökerken bir anda alevlerin arasında


MERSİN (A.A) - Mersinde vatandaşların alışveriş yaptığı sırada, yüzleri maskeli grubun marketi yakmak istemesi güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.
     Alınan bilgiye göre, 5 Kasımda Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesindeki bir marketler zincirine ait şubeye gelen yüzleri maskeli 5 kişi, içeride vatandaşlar alışveriş yaparken marketi yakma girişiminde bulundu.
     Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, zanlılardan birisi elindeki çekiçle marketin camlarını kırmaya çalıştı. Diğer zanlılardan bazıları ellerindeki molotofkokteyllerini içeri atmaya çalışırken bazılarının da ellerindeki şişelerde bulunan benzini içeriye döktükleri kameralar tarafından kaydedildi.
     Yaşananlar sırasında, kasada aldıkları eşyaların ödemesini yapan müşteriler ve kasiyerler panikle marketin arka tarafına doğru kaçmaya başladı. Bu sırada elinde şişe olan bir zanlı, dış cephesi alevle kaplanan marketten içeri girdi.
     Benzini marketteki ürünlerin üzerine dökmeye başlayan zanlı, bir anda alevlerin arasında kaldı. Panikle önce ters tarafa doğru koşmaya başlayan zanlı, alevlerin arasından kendisini dışarı atarak, yanmaktan son anda kurtuldu.
     İş yerinin içerisinde bulunan 2 çocuğun birbirlerine sarılarak yaşananları izlemesi de başka bir kamera tarafından kaydedildi.
     Zanlılar, olayların hemen ardından kaçarak kayboldu. Market, çevredeki vatandaşlar ve itfaiye ekiplerince söndürüldü.
    
     -Tutuklanan zanlı, lise öğrencisi-
    
     Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, MOBESE kameraları ile iş yerinin güvenlik kameraları kayıtlarını incelemeye aldı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.
     Zanlılardan Ümit T, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer iki zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis ekipleri, olaya karıştığı belirlenen 2 kişiyi daha arıyor.
     Bu arada tutuklanan Ümit T.nin lise öğrencisi olduğu da öğrenildi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Marketi yakmak istediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER