Marmara depreminin 13. yıl dönümü

Marmara depreminin 13. yıl dönümü -Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen törende depreme hayatlarını kaybedenler anıldı


KOCAELİ (A.A) - Marmara depreminde hayatlarını kaybedenler, 13. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.
     Kocaeli Fuarı Güneş Sahnesindeki etkinlikte konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin merkez üssünün Gölcük olduğunu hatırlatarak Depremde en en çok yıkım ve kayıp Kocaelide oldu. Depremde yıkılan binaların suçlusu şudur ve ya da budur diyemeyiz. Hepimiz suçluyuz. Evinizi sağlam yapmazsanız, depremde yıkılır. Bize mezar olur, bize acı verir. Canımız malımız, pek çok şeyimiz gider diye konuştu.
     Binaları, konutları, iş yerlerini ve kamu binalarının depreme dayanıklı bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizen Karaosmanoğlu, Akıllı olmamız lazım. Tedbirimizi almamız lazım. Aradan 13 yıl geçti. Hamdolsun, Kocaelideki yapılar, geçmişe göre depreme çok daha dayanıklı. Ama eksiğimiz var. Depremi yaşayan hasarlı binalar var. Bu sağlam olmayan binalar, olası bir depremde yıkılması muhtemel olan binalardır. Bunları da hızlı bir şekilde tasfiye edip, onların yerine sağlam binalar yapacağız dedi.
     Konuşmanın ardından Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı Abdurrahman Sadienin Kuran okuması ile devam etti. Çeşitli şiir ve ilahilerin okunduğu etkinlikte yazar Ömer Döngeloğlu da Hazreti Muhammedin hayatından kesitler sundu.
     Program, depremde hayatlarını kaybedenler için okunan dualarla son buldu.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Marmara depreminin 13. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER