Masal kahramanları çocuklara parkta anlatılacak

Masal kahramanları çocuklara parkta anlatılacak -Kırşehir Belediyesi,yaptığı parka masal kahramanlarının maketini yerleştirecek -Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci: Masal Parkta Nasrettin Hoca, Deli Dumrul, Keloğlan, Aladdinin sihirli lamba


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Belediyesi, yapımına başladığı "Masal Park Projesi" ile masal kahramanlarını maketlerle çocuklara anlatılacak.
     Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte ve günümüzde çocukların ilgi duyduğu 11 masal kahramanının maketinin Masal Parka yerleştirileceklerini söyledi.
     Aşık Paşa Mahallesinde 16 bin 300 metrekare alana yapılacak parkın Türkiyeye örnek olacağını da belirten Bahçeci, masal kahramanlarının maketlerinin parkın dört bir yanına yayılacağını, çocukların tren eşliğinde bu maketleri gezeceklerini ifade etti.
     Her tren seferine bir rehberin eşlik edeceğini ifade eden Bahçeci, her maketin başında masal kahramanı ve onunla ilgili masalların anlatılacağını kaydetti.
     Bahçeci, "Masal Park Projesi" ile ilgili şu bilgileri verdi:
     Yapacağımız proje ile Nasrettin Hoca, Deli Dumrul, Keloğlan, Aladdinin sihirli lambası, Ali Baba ve kırk haramiler, Boğaç Han, Pepe, Banu Çiçek, Tarkan, Karagöz-Hacivat, Zümrüdü Anka Kuşunun maketleri parka yerleştirilecek. Giriş kısmında bulunan bir temsili kitap insanları karşılayacak. Her masal kahramanının maketinin yanında bilgisi de yer alacak.
     Masal Parkın eski hayvanat bahçesi alanına yapılacağını belirten Bahçeci,Bir dönem hayvanat bahçesi olarak kullanılan alanda bu projemizi gerçekleştireceğiz. Burası aslında Kırşehir Belediyesine ait bir alan değildi. Biz Toprak Mahsulleri Ofisi ile yaptığımız protokolle onlara yapacağımız lojmanın karşılında bu alanı belediyemize aldık dedi.
     Bahçeci, amaçlarının, çocukların hem eğlenip hem de kültürlerini öğrenebilecekleri bir alana kavuşmaları olduğunu da kaydetti.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Masal kahramanları çocuklara parkta anlatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER