MASFED yönetimi Ispartada toplandı

MASFED yönetimi Ispartada toplandı


ISPARTA (A.A) - Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) aylık istişare toplantısı Ispartada yapıldı.
     Barida Otelde yapılan toplantının açılışında konuşan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Şimşek, özellikle ikinci el araç satışlarında yasa boşlukluklarından kaynaklanan sorunlar bulunduğunu söyledi.
     Türkiye bütçesinin en önemli gelirlerinin başında motorlu araçlar ve inşaat geldiğini belirten Şimşek, sektör içinden kaynaklanan belirsizlik ve ciddiyetsizlik nedeniyle bu işi meslek olarak yapanların da güç kaybettiğini kaydetti.
     Şimşek, özellikle ikinci el araç alım satımlarında ciddi bir denetim olmadığını belirterek, Sektörümüzde her geçen gün artan ikinci el satış mağazaları sorunları da beraberinde getiriyor. Tabelayı takan araç satışına başlıyor. Bunlara ne belediyeler ne maliye, kimse dur demiyor. Hal böyle olunca bu işi meslekten çok fırsata dönüştürmeyi amaç edinenlere de gün doğmuş oluyor dedi.
     Özellikle ikinci el araç satıcılarına yönelik ciddi çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Şimşek, Herkes ikinci el arabayı rahatlıkla satabiliyor. Biz de bu işi gerçek anlamda yapanların haklarını korumaya yönelik bir takım tedbirler almak istiyoruz. Bunun için geçtiğimiz yıl bakanlıklarla yaptığımız görüşmeler neticesinde 2013 yılının başında çıkacak yasa ile bir yıl içerisinde 3 defa araç satışı yapabilmek için yetki belgesi şartı getirilecek. Yetki belgesi olmayanlar araç devrini gerçekleştiremeyecek diye konuştu.
     Isparta Oto Galericileri ve Otomobilciler Derneği Başkanı Uğur Madan ise toplantının Ispartada yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber MASFED yönetimi Ispartada toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER