MDOB, Carmen operasını sahneleyecek

MDOB, Carmen operasını sahneleyecek


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesinin (MDOB) dünya sahnelerinin en ateşli karakteri olarak bilinen "Carmen"i bu sanat sezonunda son kez sahneleneleyeceği bildirildi.
     MDOBdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Fransız yazar Prosper Merimeenin aynı adlı romanından operaya uyarlanan, librettosunu Henri Meilhac ve Ludoviç Halevyin yazdığı eser, MDOB şeflerinden Vladimir Lungu yönetiminde Perşembe günü saat 20.00de Mersin Kültür Merkezinde sahnelenecek.
     Recep Ayyılmazın sahneye koyduğu eserin dekor tasarımı Seyhan Atamere, kostüm tasarımı Gizem Betile, ışık tasarımı Müfit Özbeke, koregrafisi Neslihan Öztürke ait.
     Koro şefliğini Oleg Constantinovın yaptığı eserde rolleri Gülden Vurandemir, Hakan Bölükbaşı, Orhan Yıldız, Bengi İspir Özdülger, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Funda Uyanık, Dilara Yanar, Serkan Karagöz, Deniz Karausta paylaşıyor.
     Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal Carmen operasına oldukça kalabalık sanatçı kadrosuyla hazırlandıklarını, tüm temsillerini kapalı gişe oynanan operanın bu sanat sezonunda son kez sahneleneceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber MDOB, Carmen operasını sahneleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER