MEBin şube müdürü görevlendirmeleri

MEBin şube müdürü görevlendirmeleri -Türk Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkanı Efe: -Şube müdürlüğü görevlendirmeleri iptal edilmeli


ELAZIĞ (A.A) - Türk Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İl ve İlçe Müdürlüklerindeki şube müdürlüğü görevlendirmelerinin iptal edilmesi gerektiğini savundu.
     Efe, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, MEB tarafından yayınlanan 2012/44 sayılı genelge ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesindeki şube müdürlüklerine belirli şartlarla görevlendirme ve atama yapıldığını savundu.
     Bu süreçte sendikalarının şube müdürü görevlendirmelerinin iptali için dava açtığını belirten Efe, Görevlendirmeler yerine, şube müdürlüğü sınavı yapılmasını istemiştik. Hukuki süreç üzerine, MEB 2012/66 sayılı genelge ile 2012/44 sayılı genelgeyi yürürlükten kaldırdı ifadelerini kullandı.
     Genelgenin yürürlükten kaldırılmış olmasına rağmen, genelgeye dayalı olarak şube müdürlüğü görevlendirmelerinin yapılmakta olduğu iddiasında bulunan Efe, Bakanlığın eğitimde sorunlarla karşılaşmaması için şube müdürlüğü görevlendirmelerini en kısa zamanda iptal etmesi gerektiğini ve şube müdürlüğü sınavının yapılmasını istediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ramazan Kaya
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber MEBin şube müdürü görevlendirmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER