Melikşah Üniversitesinde İçindeki Girişimciyi Çıkar konulu

Melikşah Üniversitesinde İçindeki Girişimciyi Çıkar konulu söyleşi


KAYSERİ (A.A) - Melikşah Üniversitesince İçindeki Girişimciyi Çıkar konulu söyleşi düzenlendi.
     İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki söyleşiye, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Koton Mağazacılık Yönetim Kurulu Eş Başkanı Gülden Yılmaz, Youth Holding Kurucu Başkanı Emrah Kaya, Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Aslan, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.
     Söyleşinin açılışında konuşan TOBB Kayseri Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sami Boydak, kurulun bugün dek yaptığı organizasyonlar hakkında bilgi verdi.
     Koton Mağazacılık Yönetim Kurulu Eş Başkanı Gülden Yılmaz de 1988 yılında özel bir eğitim kurumunda pedagog olarak çalışırken hayat şartlarını daha iyi hale getirmek için küçük bir dükkan açarak tekstil işine başladığını söyledi.
     25 metrekare bir alanda işe başladığını anlatan Yılmaz, O zamanlar tekstilde ihracat fazlalığı vardı. Piyasadan bulabildiğimiz kadar ihracat fazlası ürün toplayıp bir koleksiyon oluşturduk. Sağdan soldan bulduğumuz çıkma raflarla bu işe başladık ve bugünlere geldik dedi.
     Youth Holding Kurucu Başkanı Emrah Kaya da, İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünü kazandığımda, ODTÜ hayalim vardı. Kazanamadığım gün oturdum ağladım. Doğru ve yanlış diye bir tercihim olmadı. Yanlış diye düşündüğüm ve çok üzüldüğüm bir tercih beni bugünlere getirdi diye konuştu.
     Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı ise, 2004 yılında ne yapmak istediğine karar verdiğini ve çok büyük tepki almasına rağmen aile holdinginden ayrılarak kendi işini kurduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Melikşah Üniversitesinde İçindeki Girişimciyi Çıkar konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER