Melikşah Üniversitesinden sanayicilere kahvaltı

Melikşah Üniversitesinden sanayicilere kahvaltı


KAYSERİ (A.A) - Melikşah Üniversitesi, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) yönetim kurulu üyelerini kahvaltıda bir araya getirdi.
     Rektör Vekili Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, yaptığı açıklamada, 2009 yılında kurulan Melikşah Üniversitesi-nin yaklaşık 2 bin 200 öğrenciye sahip olduğunu belirterek, bugünlere gelmelerini sağlayan Kayserili iş adamlarına ve KAYSOya teşekkür etti.
     KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise, Melikşah Üniversitesi-nin gurur duyulacak bir çalışma sergileyerek 8-9 ay içerisinde eğitim ve öğretime başladığını, 4 yıllık bir süre içerisinde de olağanüstü bir büyüme sergilediğini belirterek, Temel meselemizin eğitim olduğu bir zamanda bu gelişme hem Kayseri, hem de Türkiye açısından son derece önemlidir dedi.
     Melikşah Üniversitesi-nin tüm Türkiye-ye örnek olduğunu ifade eden Başkan Boydak, milyonlarca lira harcayarak özel bir üniversite kurmanın bir zamanlar hayal olduğunu ancak, şimdi bunu gerçekleştirdiklerini ifade ederek, sanayi ile eğitim dünyasının bir arada olmasının da çok büyük önem arz ettiğini, bu birlik ve beraberlik içerisinde Melikşah Üniversitesi-nin çıtayı daha da yukarılara çıkaracağına inandıklarını söyledi.
     KAYSO olarak sanayicilerin ve iş dünyasının da katkıları ile toplam 1 milyon lira maddi destekte bulunacaklarını açıklayan Başkan Boydak, Üniversitemizin ilk temeli atıldığında da 500 milyon lira gibi bir destekte bulunmuştuk. Biz burada köprü vazifesi görüyoruz. 2013 yılı içerisinde de üniversitemizin eksik kalan işleri için bu 1 milyon lirayı kısa zamanda teslim edeceğiz. Bu rakam Melikşah Üniversitesi için az bir rakam ama bizim niyetimizi ortaya koyan bir durum olduğu için önemli görüyoruz. Eğitime Kayseri Sanayi Odamızın elinden gelen her türlü desteğe hazır olduğunu belirtiyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Kayserili sanayicilerin destekleri ile bugünlere geldiklerini ifade eden Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak ise, KAYSOnun maddi ve manevi desteğini de her zaman yanlarında hissettiklerini belirterek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
     Memduh Boydak, yeni fakülteler açarken ülkenin ve bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını belirterek, yeni dönemde Sağlık Bilimleri Fakültesi açarak Melikşah üniversitesine yeni bir ufuk kazandıracaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Melikşah Üniversitesinden sanayicilere kahvaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER