Meme kanseri tedavisinde onkoplastik cerrahi dönemi

Meme kanseri tedavisinde onkoplastik cerrahi dönemi


KAYSERİ (A.A) - Memorial Kayseri Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Alper Akcan, onkoplastik meme cerrahisi ameliyatlarında, aynı anda hem meme kanserini tedavi etmenin hem de memeyi ideal ölçülerine kavuşturmanın mümkün olduğunu bildirdi.
     Akcan, yaptığı açıklamada, Türkiye-de 10 kadından birini etkileyen meme kanserinin teşhis ve tedavi sürecinin, hastaları psikolojik olarak olumsuz etkilediğini, vücudun cinsel kimliğini oluşturan parçasını kaybetme korkusunun, kadınları ağır bir depresyon riski ile karşı karşıya bıraktığını kaydetti.
     Meme kanseri cerrahisinde uygulanan yeni yöntemlerin, meme kayıplarının önüne geçilmesini sağladığını ifade eden Akcan, onkoplastik cerrahi olarak adlandırılan yeni tedavi yönteminin meme kanserini tedavi etmenin yanı sıra, kadınların memelerini kaybetme riskini ortadan kaldırarak yaşam kalitesini yükselttiğini anlattı.
     Onkolojik cerrahi ve plastik cerrahinin birleşmesi ile uygulanan yöntem sayesinde hastaların, ameliyat sonrası sağlığına kavuşarak kozmetik açıdan da güzel bir görünüm kazandıklarına dikkati çeken Akcan, şöyle devam etti:
     "Onkoplastik meme cerrahisi ameliyatlarında, aynı anda hem meme kanserini tedavi etmek hem de meme küçültme ameliyatına ihtiyaç duyan hastalarda memeyi ideal ölçülerine kavuşturmak mümkündür. Bu sayede hastaların ameliyat sonrası morali yükselmektedir. Hastalar tedavileri ile birlikte yaptırdıkları meme küçültme ameliyatları sayesinde sırt ve omuz ağrıları, hareket kısıtlılığı gibi sorunlardan da kurtulmaktadır. Meme onarımında çok önemli bir alternatif de protez kullanılmasıdır. Protez ile meme onarımı, ameliyat süresinin kısa ve teknik olarak basit bir yöntem olması nedeniyle tercih edilmektedir."
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
    
     Yayaıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Meme kanseri tedavisinde onkoplastik cerrahi dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER