Memur

Memur-Senden Arakan için yardım çağrısı -Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Yıldırım: -Arakan Müslümanları için yardım kuruluşları aracılığıyla başlatılan kampanyalara herkesin destek vermesini bekliyoruz


MALATYA (A.A) - Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Arakan Müslümanları için yardım kuruluşları aracılığıyla başlatılan kampanyalara herkesin destek vermesini bekliyoruz dedi.
     Memur-Sen Malatya İl Temsilciliğinde basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, Malatya temsilciliği olarak Arakan için 10 bin lira yardım topladıklarını belirtti.
     Myanmarda sadece Müslüman oldukları için insanlara insanlık dışı muameleler yapıldığını dile getiren Yıldırım, Müslümanlara yönelik bu trajedinin arkasında fanatik Budistleri Müslümanlara karşı kışkırtan Myanmar rejimi var. Arakan bölgesinde Müslümanların yaşam, inanç, mülkiyet ve vatandaşlık gibi temel haklarını ellerinden alan bu yönetim, yüz binlerce insanı Bangladeşe sürmüştür. Bangladeşe sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı 300 bini aşmış durumda diye konuştu.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER