Memur

Memur-Senden kılık kıyafet özgürlüğüne 10 milyon imza kampanyası


HATAY (A.A) - Memur-Sen' class='textetiket' title='Memur Sen haberleri'>Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) kılık kıyafet özgürlüğüne 10 milyon imza kampanyası kampanyası kapsamında Hatayda da imza toplandı.
     Memur-Sen Hatay Temsilcisi Hasan Urhan, Ulus Alanında yaptığı basın açıklamasında, temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için bir çok eylem gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
     Dünya İnsan Hakları Gününde 81 ilde basın açıklamaları yaptıklarını ve yeni yılın ilk mesai gününde ülke genelinde serbest kıyafetle işe gitme sivil itaatsizlik eyleminde bulunduklarını dile getiren Urhan, Bugün bu çalışmalarımıza milletimizi dahil ederek özgürlük için 10 milyon imza kampanyasını başlatıyoruz. Kampanya kapsamında toplanacak imzaları Başbakanlığa sunacağız dedi.
     Okullardaki kılık kıyafet özgürlüğünün takdir ettikleri ve destekledikleri bir uygulama olduğunu ifade eden Urhan, ancak bunun derse ve okula tanınmış bir özgürlük olduğunu, öğrencilerin ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak olmadığını savundu.
     Urhan, okula ve derse özgürlük tanıyan anlayışın bireyi görmezden gelinmemesi, özgürlüğün herkese tanınması beklentisine karşılık vermesi gerektiğini kaydetti.
     Basın açıklamasının ardından grup, kampanya kapsamında imza attı.
    
     Muhabir: Halit Demir
     Yayıncı: İsmihan Özgüven

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER