Meram Tıpta geçen yıl 679 bin

Meram Tıpta geçen yıl 679 bin 45 hasta tedavi gördü


KONYA (A.A) - Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde 2012 yılında, tüm poliklinik ve kliniklerde toplam 679 bin 45 kişinin tedavi gördüğü bildirildi.
     Necmettin Erbakan Üniversitesinden yapılan açıklamada, Meram Tıp Fakültesi Hastanesinin 2012 yılı verilerine göre, tüm poliklinik ve kliniklerde toplam 679 bin 45 kişinin tedavi gördüğü belirtildi.
     Açıklamada, kliniklerde tedavi olan hastalardan 54 bin 107sinin aynı yıl içerisinde taburcu edildiği bildirildi.
     Bin 200 yatakla hizmet veren hastanede 2012 yılında toplamda 21 bin 762 hasta çeşitli ameliyatlar olurken, hastanede yine aynı yıl içerisinde bin 634 doğum gerçekleştirildi.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof Dr Hamdi Arbağ, yaptığı açıklamada, Meram Tıp Fakültesi Hastanesinin sadece Konya için değil Orta Anadolu ile Akdeniz ve Ege bölgesinin geniş bir alanına sağlık hizmeti verdiğini ifade etti.
     Bu hizmet ağının genişliğinin bilinciyle yeni hastanenin çok kısa bir zamanda yapılacağını ifade eden Arbağ, şunları kaydetti:
     YÖK, Sağlık Bakanlığı, TOKİ, Belediyeler başta olmak üzere birçok kurumla konu ile ilgili çalışmalar yapıldı ve ihale aşamasına gelindi. Biz şu anda yoğun bakım ünitelerimiz, ameliyat hanelerimiz ile tüm dünyadaki gelişmiş ülkelerin hastaneleri ile aynı standarttayız. Bu başarımızı otelcilik hizmetlerimizde de geliştirmek istiyoruz. Dünyada bugün hastalar sadece tedavi istememektedir, aynı zamanda konfor da önemli hale gelmiştir. Planlamalarımızı bu çerçevede yaptık. Bu yılın 3. ya da 4. aylarında ihalesini yapmayı planladığımız hastanemizin temelini bu yıl 9. aya kadar atmayı ve iki yıl içinde de inşaatı tamamlayarak hizmete sunmayı planlıyoruz. Bu konuda Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker hocamızla en ince ayrıntılara kadar istişareleri yaptık, planlamaları yaptık ve şimdi bu planları hayata geçirmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu vesileyle Meram Tıp Fakültesi Hastanemize hiçbir zaman teveccühünü esirgemeyen halkımız ve başta hocalarımız ve hemşirelerimiz olmak üzere bütün çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
    
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Meram Tıpta geçen yıl 679 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER