Mersinde Tarihe Yolculuk Projesi

Mersinde Tarihe Yolculuk Projesi -Proje kapsamında 150 öğrenci Afyon ve Ankara gezisine götürüldü


MERSİN (A.A) - Mersinde, Tarihe Yolculuk projesi çerçevesinde 150 öğrenci geziye katıldı.
     Toroslar Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfınca desteklenen proje kapsamında, ilçedeki 3 okuldan 150 öğrenci, Afyon ve Ankarayı kapsayan geziye katıldı.
     Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, açıklamada, Milli Eğitim Temel Kanununda öğrencilerin bedenen ve zihnen sağlam birer birey olarak yetiştirilmesinin önemi üzerinde durulduğunu anımsattı.
     Eğitim ve kamu yöneticileri olarak, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde çağdaş eğitim normlarına göre eğitim-öğretim yaptırmak için çalıştıklarını ifade eden Çıtak, şunları kaydetti:
     Ankara ve Afyonu kapsayan gezide temel amacımız, her çocukta var olan araştırma eğiliminin değerlendirilmesini, bir olayı ya da bir varlığı, bir amaç ve plan çerçevesinde göz ya da görsel araçlar yoluyla inceletmek ve kalıcı bilgi almasını sağlamaktır. Bu gezi, öğrencilere olayları, kişileri, doğal koşulları içinde tanıma, sorunları kavrama, eleştirici düşünme yeteneğini geliştirme, kişilere ve olaylara nesnel ölçülerle yaklaşma, sorumluluk duygusu gibi önemli davranışlar kazandıracaktır.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz da, yaklaşık 1 yıldır ders gören öğrencilerin hem tatili, hem de böyle bir geziyi hak ettiklerini belirtti.
     Gezi sayesinde öğrencilerin bir yıllık yorgunluk ve streslerinin kısmen azalacağını bildiren Yılmaz, Öğrenciler iyi düşünecek, daha sağlıklı karar alabilecek, zihnen ve bedenen daha zinde olacaklar. Hem bireysel hem de grup başarıları daha da artacaktır dedi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersinde Tarihe Yolculuk Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER