Mersinde seyyar satıcı kalmayacak

Mersinde seyyar satıcı kalmayacak


MERSİN (A.A) - Mersinde esnaf odalarına kayıtlı olmayan, vergi ödemeyen, seyyar, geçici, izinsiz ruhsatsız satış yapan kişi ve satıcılar, ekonominin, ticaretin geliştirilmesi, kayıt altına alınması için belediyeler tarafından engellenecek.
     Mersin ESOB toplantı salonunda Vali Yardımcısı Turgut Serimer Başkanlığında gerçekleştirilen Esnaf Buluşmaları toplantısında, seyyar satıcılar ve pazar yerleri konusu ele alındı.
     Toplantıda kentteki ekonomik ve ticaretin geliştirilerek kayıt altına alınması, izinsiz satın yapan seyyarların faaliyetten men edilmesi ve bu kişilere müsamaha gösterilmemesi konusunda, Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe kaymakam ve belediye başkanlarıyla Mersin ESOB tarafından ortak mutabakat zaptı imzalandı.
     İmzalanan metne göre, ilde esnaf odalarına kayıtlı olmayan, vergi ödemeyen, seyyar, geçici, izinsiz ruhsatsız satış yapan kişi ve satıcılar ekonominin, ticaretin geliştirilmesi, kayıt altına alınması için belediyeler tarafından engellenecek.
     Mersin Vali Yardımcısı Turgut Serimer, toplantıdaki konuşmasında, ekonomi ve ticaret geliştirilmesi, kayıt altına alınması amacıyla izinsiz satış yapan seyyar satıcıları faaliyetten men etmenin belediyelerin görevleri arasında yer aldığını hatırlattı.
     Seyyar satıcıların ticaretten men edilmesi ve seyyara izin verilmesi konusunda mutabakat zaptı hazırladıklarını belirten Serimer, Daha önce böyle bir karar alınmamıştı. Mersin Valiliğin onayıyla alınan bu karar tüm kaymakamlıklara ve belediyelere genelge olarak gönderilecek, bu karara uymayan kurum ve kuruluş temsilcileri hakkında yasıl takip işlemi başlatılacaktır dedi.
     Sokak aralarında gelişigüzel kurulan pazar yerlerine de artık izin verilmeyeceğini ifade eden Serimer, bazı belediyelerin söz konusu yönetmelik kararını uygulamakta geç kaldığını kaydetti.
     Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Akdenizin büyüyen ve gelişen kenti Mersinin yıllardır seyyar satıcı işgalinde olduğunu belirterek, konuyu ısrarla takiplerinin sonuç verdiğini söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersinde seyyar satıcı kalmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER