Mersin İdman Yurdu düşüşte ilki yaşamak

Mersin İdman Yurdu düşüşte ilki yaşamak istiyor -Spor Toto Süper Ligde küme düşmesi kesinleşen Mersin temsilcisi, Akhisar Belediyesporu yenerek deplasmandan ilk 3 puanı almayı hedefliyor


MERSİN (A.A) - Spor Toto Süper Ligde küme düşmesi kesinleşen Mersin İdman Yurdu, Akhisar Belediyesporu yenerek dış sahadaki ilk 3 puanla tanışmak istiyor.
     AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 2010-2011 sezonunu şampiyon tamamlayarak 29 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lige yükselen Mersin İdman Yurdunun ligdeki serüveni 2 sezon sürdü.
     Bu sezon özellikle deplasmandaki başarısız sonuçlarıyla ligin bitimine 4 hafta kala küme düşmesi kesinleşen kırmızı-lacivertliler, Orduspor ile ligde henüz deplasman galibiyeti bulunmayan iki takımdan biri. Bu sezon 16 deplasman maçında 5 beraberlik alıp 11 kez rakiplerine boyun eğen Mersin İdman Yurdu, evinde yaptığı 16 maçta ise 4 galibiyet, 5 beraberlik elde etti.
     Geçen sezon deplasmanda üst üste aldığı galibiyetlerle Galatasaraydan sonra ligdeki en iyi deplasman takımı yakıştırması alan Mersin İdman Yurdu, 13 Mayıs Pazartesi günü Akhisar Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak. Mersin ekibi sezonun son deplasman maçını kazanarak lige veda etmek istiyor.
     Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım olarak sezon boyunca ciddi şanssızlıklar yaşadıklarını, buna hakem hatalarının da eklenmesiyle küme düşmelerinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
     Artık kendileri açısından ligin bittiğini anlatan Kahramanlı, "Lig bizim için bitti ancak önümüzde 2 maç daha var. Fakat bu 2 maç rakiplerimiz ve ligin son sıralarında bulunan takımlar için çok önemli. Çünkü önümüzdeki 2 maçın sonucu belki de kimin ligden düşeceğini belirleyecek. Bu anlamda biz kimsenin vebalini almamak adına, maça çıkıp dişe diş mücadele edeceğiz. Çünkü herkes hakkını alsın istiyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Mersin İdman Yurdu düşüşte ilki yaşamak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER