Mevlana Değişim Programı ile Kafkasların çocukları

Mevlana Değişim Programı ile Kafkasların çocukları kaynaşıyor -Kafkasya Üniversiteler Birliği tarafından uygulanan Mevlana Değişim Programı sayesinde farklı ülkelerden öğrenciler aynı üniversitede eğitim alma fırsatı buluyor -KUNİB B


ARDAHAN (A.A) - Çağlar Sefertaş - Günay Nuh - Kafkasya Üniversiteler Birliği (KUNİB) tarafından hayata geçirilen Mevlana Değişim Programı sayesinde farklı ülkelerden öğrenciler aynı üniversitede eğitim alma fırsatı buluyor.
     KUNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KUNİBin geleceğe yön gösteren bir proje olduğunu belirtti.
     Üniversitelerin evrensel mesajları içinde barındıran, aşılayan kurumlar olduğunu anlatan Korkmaz, KUNİBe 8 ülkeden 42 üniversitenin kayıtlı olduğunu ifade ederek, Bu yıl Rusya, İran ve Ukraynadan yeni katılımlar olacak. Yeni katılımlarla birlikte 50 üniversitenin üzerine çıkacağız. Kafkasya Üniversiteler Birliği bir gelecek projesidir dedi.
     KUNİBin Mevlana Değişim Programını uygulayan ilk birlik olduğunu belirten Korkmaz, Bizim birliğimiz sadece kurumsal bir birlik değil, aynı zamanda üniversiteler arasında öğrenci değişimini de sağlıyoruz. Mevlana Değişim Programı Türk eğitim sisteminin Erasmusudur. Bu programı Yüksek Öğretim Kurulu ile birlikte çıkardık. Program kapsamında bu yıl 6 öğrencimizi yurt dışındaki üniversitelere gönderdik. Dışarıdan da bizim üniversitemize 4 öğrenci geldi. Bu sayıları ilerleyen süreçte artırmayı planlıyoruz diye konuştu.
     Değişim programı kapsamında öğrencilerin masraflarının birlikleri tarafından karşılandığına dikkati çeken Korkmaz, şöyle devam etti:
     Farklı ülkelerden gençlerimizi ortak bir zeminde buluşturmak istiyoruz. Bizim çocuklarımız başka ülkelere gitsinler, oradaki gençlerle bir araya gelsinler, dost olsunlar, kaynaşsınlar ve birlikte ortak projelere imza atsınlar. Bu gençler yaptıkları bu işler sayesinde 10 yıl sonra iyi yerlerde yönetici olacaklar. Uluslararası bir toplantıda bir araya geldikleri zaman ortak bir güç oluşturacaklar. Biz ortak projeler yaparak bölge insanının kalkınmasına destek olacağız.
    
     -Amerikalı, İngiliz, Rus Türkmenistanda, biz yokuz-
    
     Korkmaz, amaçlarının insanlara fayda sağlayacak sosyal projeler üretmek olduğunu ifade ederek, KUNİBe katılan ilk üniversitelerin Azerbaycan, Nahçıvan ve Gürcistandan olduğunu söyledi. Gelecek nesilleri bu proje sayesinde bir araya getirmeyi hedeflediklerini anlatan Korkmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Biz çocuklarımızı şimdi dost yapmazsak, onları birbirleriyle kaynaştırmazsak 10-20 yıl sonra hiç kaynaştıramayız. Geleceğin nesillerini bu gelecek projesiyle bir araya getireceğiz. Mevlana Değişim Programı da bize bu projemizde destek verecek. Türkmenistandan bizim üniversitemizde 47 öğrenci var. Türkmenistan ileride Orta Asyanın Kuveyti olacak. Amerikalısı, İngilizi, Rusu orada biz yokuz. Niye biz de olmayalım. Çocuklarımızı oralara göndermelim okusun ve iş yapsınlar. Onlar da bize gelsinler.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Mevlana Değişim Programı ile Kafkasların çocukları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER