Mevlana ve ailesinin Konyayı teşrif törenlerine

Mevlana ve ailesinin Konyayı teşrif törenlerine yoğun ilgi


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez bir haftaya yayılan etkinliklerle kutlanan, "Hazreti Mevlana ve Ailesinin Konyayı Teşrif Törenleri"ne yoğun ilgi gösterildi.
     Etkinliklerin son gününde Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde, Büyükşehir Belediye Tiyatrosu tarafından, "Belhten Gelen Işık" adlı tiyatro sergilendi.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, burada yaptığı konuşmada, Mevlanayı anma etkinliklerinde yeni bir haftaya daha kavuşulduğunu belirterek, Şeb-i Arus törenlerinin dışında teşrif yıl dönümlerini de bundan sonra bir haftaya yayılan etkinliklerle kutlayacaklarını vurguladı.
     Mevlananın Anadoluya ve Konyaya geliş yıl dönümünün, Mevlana ve ailesine layık şekilde kutlanması gerektiğini aktaran Akyürek, şunları kaydetti:
     "Bugün Konya Türkiyede ve dünyada itibarlı bir yere sahipse, en güzel şekilde anılıyorsa, bunda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konyamızı teşrifinin önemli bir payı vardır. Bu yılki etkinliklerde karşılama töreni, konserler, tiyatrolar, Kuran-ı Kerim tilavetleri ve sema gösterileriyle güzel programlar icra edildi. Programlarda yurt içinden ve yurt dışından 25 bine yakın insanımız misafir edildi."
     Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ise bu tür programların Mevlananın insana bakışını, insan sevgisini ve felsefesini anlamak açısından önemli bir vesile olduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Mevlana ve ailesinin Konyayı teşrif törenlerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER