Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Bayburt Belediye Başkanı Polat: Kandiller sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının güçlendiği müstesna zaman dilimleridir


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, kandillerin sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının güçlendiği müstesna zaman dilimleri olduğunu bildirdi.
     Polat, Mevlit Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, iki cihan Peygamberi Hazreti Muhammedin dünyaya teşriflerinin yıl dönümünde, onun yaşantısı ve ahlakının da örnek alınması gerektiğini belirtti.
     Kainatın şereflendiği gün olarak telakki edilen Mevlit Kandilinde, yeryüzünün Hazreti Muhammedin nuruyla aydınlandığını, insanlığın barış ve huzur bulduğunu ifade eden Polat, şunları kaydetti:
     Barışın kaynağı sevgidir. Bu sevgi ise peygamber sevgisidir. O rahmet peygamberi, iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız buyurarak, birbirimizi sevmeyi imanın bir gereği olarak ifade etmiştir. Onun insanlığın huzuru ve mutluluğu için yaptığı çağrının hayatımıza rehberlik etmesini sağlamalı, güzel ahlakı ve yol gösterici nasihatleriyle yaşantımızı güncelleştirmeliyiz.
     Kandiller sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının güçlendiği müstesna zaman dilimleridir. Mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu manevi günlerde yaşlıların, hastaların, dost ve akrabaların gönüllerini hoş tutmak, hayatımızdaki olumsuzluklardan kurtulmak, huzur, sevgi ve hoşgörü ortamının sağlanması için bugünleri iyi bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin mübarek Mevlit Kandilini tebrik ediyor, ülkemizin ve milletimizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olmasını temenni ediyorum.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER