Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş:: Peygamberimizin doğumuyla birlikte, insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmıştır


KOCAELİ (A.A) - Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Peygamberimizin doğumuyla birlikte, insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmıştır dedi.
     Ellibeş, Mevlit Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, kandil olarak adlandırdığı bu gecelerin hızlı bir şekilde geçmekte olan hayatta durup düşünme, öze dönme ve günahlarla kirlenen gönül dünyasını temizleme fırsatı sunduğunu belirterek, kandillerin toplum hayatında çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri olduğunu ifade etti.
     İnsanlığa rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammedin doğumu vesilesiyle kutlanan Mevlit Kandilinin de bu özel günlerin en başında yer aldığını vurgulayan Ellibeş, şunları kaydetti:
     Sevgili Peygamberimizin doğumuyla birlikte, insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmıştır. İçinde bulunduğumuz çağda da Onun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu bakımdan Mevlit Kandilini, Peygamber Efendimizi ve onun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı layıkıyla anlamak için önemli bir vesile kabul etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin Mevlit Kandilini kutlar, insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allahtan niyaz ederim.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER