Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Muğla Müftüsü Başiş: -Mevlit Kandilinde Kuran ile ve Peygamberimizin sünneti ile buluşalım, onları evimize misafir edelim


MUĞLA (A.A) - Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş, Mevlit Kandilinde Kuran ile ve Peygamberimizin sünneti ile buluşalım, onları evimize misafir edelim dedi.
     Başiş, Mevlit Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kuran-ı Kerimde Allahın, Peygamberimizi (sav) bizlere rahmet ve şefkat peygamberi olarak takdim ettiğini, Peygamberimizin de kendisinin rahmet peygamberi olduğunu ve bu rahmeti yeryüzünde egemen kılmak için her türlü sıkıntı ve meşakkate katlanmaya razı olduğunu söylediğini belirtti.
     Kuran-ı Kerimde Peygamberimizin hayatının bizlere yaşanabilir en güzel örnek olarak takdim edildiğini hatırlatan Başiş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Mevlit Kandilinde Kuran ile ve Peygamberimizin sünneti ile buluşalım, onları evimize misafir edelim. Peygamber efendimizi daha yakından tanıyalım, çocuklarımızı onun sevgisi ile yetiştirelim. Dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı kuşattığı şu günlerde, Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kuran-ı Kerimi ve alemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamberimizin sünnetini daha iyi anlamaya onun örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye çok ihtiyacımız var.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER