Öğrencilerden anlamlı kampanya

Öğrencilerden anlamlı kampanya -Rizenin Çayeli ilçesinde bir grup ilkokul öğrencisi, bedensel engelli sınıf arkadaşları Şevval Gerzi yürüyebilmesi için ameliyat ettirmek amacıyla yardım kampanyası başlattı -Topladıkları paral


RİZE (A.A) - Ali Kemal Atik - Rizenin Çayeli ilçesinde bir grup ilkokul öğrencisi, bedensel engelli sınıf arkadaşları Şevval Gerzi yürüyebilmesi için ameliyat ettirmek amacıyla yardım kampanyası başlattı.
     İlçedeki 9 Mart İlkokulu 4. sınıfta okuyan 9 yaşındaki Şevval Gerzin bedensel engelinden dolayı tekerlekli sandalye ile okula gelmesine üzülen sınıf arkadaşları, sınıf öğretmenleri Suna Hürremoğluna, Gerze yardım etmek istediklerini söyledi.
     Öğrenciler daha sonra Hürremoğlunun desteği ile Çayeli Kaymakamlığından izin alarak, ameliyatla yürüme imkanı bulunduğu ancak maddi durumları elverişli olmadığı için ameliyatı yaptıramadığı belirtilen Şevval Gerzin ameliyat masraflarını karşılamak amacıyla 2 hafta önce yardım kampanyası başlattı.
     Hürremoğlu ve öğrenciler, kampanya kapsamında kermes düzenledi. Kermeste oyuncaklarını, kitaplarını ve elbiselerini satan öğrenciler, 3 bin lira topladı. Kampanyaya devam eden öğrenciler, hayırseverlerin de katkılarıyla Şevval için 22 bin lira toplamayı başardı. Şevvalı ameliyat ettirmek için 55 bin liraya ihtiyacı olan öğrenciler, yetkililerden ve vatandaşlardan kendilerine destek olunmasını istiyor.
     Sınıf öğretmeni Suna Hürremoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bedensel engeli nedeniyle yürüyemeyen Şevval Gerzin daha önce 2 ameliyat geçirdiğini ancak yürüyebilmesi için 2 ameliyat daha olması gerektiğini belirtti.
     Zeki bir öğrenci olan Şevval Gerzi ameliyat ettirebilmek amacıyla öğrencilerle kampanya yürüttüklerini dile getiren Hürremoğlu, Şevval, ortopedik engelli, 4 yıldır öğretmenliğini yapıyorum. Şevval için çeşitli kermesler düzenledik. Öğrenciler oyuncaklarını, kitaplarını ve kullanmadıkları elbiselerini Şevval için sattı. Kermeslerden 3 bin lira gelir elde edildi. Ancak Şevvalın yürüyebilmesi için 2 ameliyat daha gerekli ve bunun için de 55 bin liraya ihtiyaç var dedi.
     Kampanyada 22 bin lira topladıklarını belirten Hürremoğlu, Şevvale yardım etmek isteyen duyarlı vatandaşları Halkbank Çayeli Şubesindeki 01010350 numaralı hesaba yardımda bulunmaya çağırdı.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Öğrencilerden anlamlı kampanya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER