Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Edirne Belediyesi 15 bin kandil simidi, İl Müftülüğü karanfil ve hadis kitapçıkları dağıttı (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediyesi, Mevlit Kandili dolayısıyla 15 bin kandil simidi, İl Müftülüğü karanfil ve hadis kitapçıkları dağıttı.
     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dini ve milli günlerin önemli olduğunu söyledi.
     Özel günlerde vatandaşlarla iç içe olduklarını belirten Sedefçi, kandil simidinin Edirnede gelenek haline geldiğini ifade etti.
     Sedefçi, 24 mahallede 15 bin kandil simidi dağıttıklarını sözlerine ekledi.
    
     -Müftülük, karanfil dağıttı-
    
     İl Müftüsü Emrullah Üzüm ise Hz. Muhammedin sembolünün gül ve sevgi olduğunu, sevgiyi ve barışı temsil ettiğini anlattı.
     Tüm insanlığın Mevlit Kandilini kutlayan Üzüm, Bugün Efendimizin Mevlit Kandilini tebrik etmek için vatandaşlara 40 hadis kartelası ve karanfil hediye ediyoruz. Bugünü vatandaşlarla paylaşmak istedik. Efendimizin doğumunu beraber hissetmeye ve yaşamaya çalışıyoruz. İnşallah Peygamber Efendimizin getirdiği güzel mesajları, barışı ve sevgiyi bütün insanlığa ulaştırırız. İnşallah ailelerimiz, toplumumuz onun getirdiği hayat verici mesajlarla hayat bulur, sorunlarını çözer. Beraber kardeşçe yaşama bilincine ulaşır diye konuştu.
    
     Muhabir: Cihan Demirci - Hakan Şahin / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER