Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Erzurum, Kars ve Ardahanda kandil dolayısıyla vatandaşlar camileri doldurdu -Vatandaşa etli pilav ikram edildi


ERZURUM (A.A) - Mevlit Kandili dolayısıyla Doğu Anadolu Bölgesinde vatandaşlar camileri doldurarak, ibadet etti.
     Erzurumda başta tarihi Ulu Cami ve Lalapaşa Camisi olmak üzere bütün camileri dolduran vatandaşlar, Mevlit Kandili dolayısıyla düzenlenen özel programlara katıldı.
     Vatandaşlar, bölgede etkili olan soğuk havaya rağmen kandil programlarına yoğun ilgi gösterdi.
    
     -Kars-
    
     Karsın Sarıkamış ilçesinde bulunan Merkez Camisinde Mevlit Kandili dolayısıyla program düzenlendi.
     Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman, burada verdiği vaazda, Peygamberin dünyaya geliş nedeni ve hayatından bahsederek Allahın resulü Peygamberimiz dünyaya geldiğinde insanlığın birer yıldız gibi parlamaya başladığını ifade etti.
     Kız çocuklarının toprağa diri diri gömüldüğü bir dönemde Peygamber Efendimizin geldiğini belirten Uzunharman, İnsanlık değerlerinin en güzeline, şereflerin en güzeline ulaştı. Peygamberimiz İslam ahlakının en güzelini yaşadı ve bizlere de aktardı dedi.
     Programda, mevlit ve ilahiler okunduktan sonra vatandaşlar namaz kıldı, dua etti.
    
     -Ardahan-
    
     Ardahanda Mevlit Kandili dolayısıyla Merkez Yeni Mahalle Camisinde etli pilav dağıtımı yapıldı.
     Cami İmamı Ahmet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bugünün çok önemli bir gün olduğunu belirterek, Bugün cami cemaatinin tümüne, etli pilavın yanı sıra Hilye-i Şerif dağıttık. Rabbim hayrımızı ve duamızı kabul etsin. Bugünler çok önemli. Her inanan bu günlerin kıymet ve değerini bilmeli. Aynı zamanda hakkıyla yerine getirmeli dedi.
    
     Muhabir: Günay Nuh - Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER