Meydanda buluşup kitap okudular

Meydanda buluşup kitap okudular -Yozgatta vatandaşlar ve öğrenciler Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek kitap okudu


YOZGAT (A.A) - Yozgatta vatandaşlar ve öğrenciler, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek kitap okudu.
     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bozok Üniversitesi tarafından Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında kitap okumanın önemine dikkati çekmek amacıyla, düzenlenen etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, akademisyenler, öğretmenler ve 100 kadar öğrenci kitap okudu.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, yaptığı açıklamada, 49. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kitap okuma kampanyası düzenlediklerini ifade ederek, vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla kitap okuduklarını söyledi.
     Kuran-ı Kerimde dahi ilk emrin okumak olduğunu anımsatan İbiş, İnsanları kitap okumaya teşvik etmek maksadıyla sembolik olarak bu şekilde bir program düzenledik. Üniversite öğrencileri emekli vatandaşlarımız öğretmen ve akademisyen arkadaşlarımız ile kurum müdürlerimiz kampanyamıza destek verdiler. Onlara da teşekkür ediyoruz. İleri ki dönemlerde bu meydanımızı sosyal ve kültürel etkinliklerde tamamen dolduracağız diye konuştu.
    
     -Sorgunda meydanında kitap şenliği-
    
     Öte yandan Sorgunda da Belediye Meydanında bir araya gelen çok sayıda vatandaş kitap okudu. Kitap okuma etikliğin İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, öğle yemeği yemeyen öğrencilere yaklaşık simit alarak ikramda bulundu. Kaymakam Kılıç, titap şenliği düzenlediklerini belirterek Okuma alışkanlığımızı artırmamız gerekiyor. Özellikle okula giden öğrencilerimizin evlerinde anne ve babalarına kitap okuma alışkanlığını kazandırmaları gerekiyor. Kitap okumayan öğrencinin başarılı olma şansı yok dedi.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Meydanda buluşup kitap okudular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER