MGCden açıklama

MGCden açıklama


MERSİN (A.A) - Mersin Gazeteciler Cemiyetinin (MGC), bir süredir Akdeniz Belediyesinde görev yapan Kerem Türkün yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bir açıklama yapma gereği duyduğu bildirildi.
     MGCden yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz Belediyesi Basın Danışmanı olarak görev yapan Kerem Türkün bir süre önce, Belediye Başkanı Fazıl Türkün koruması ve şoförü tarafından fiziki ve sözlü saldırıya uğradığının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.
     Yaşanan gerginliğin sona ermesi ve üzücü olayların nedenini öğrenmenin beklendiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Darp edilen arkadaşımız Kerem Türkün olumsuz sağlık durumu ve tedavisinin sürmesi nedeniyle kendisiyle irtibat kurulamamıştır. Bu nedenle de yaşanan talihsız saldırının boyutları tarafımıza bildirilmemiştir. Meslektaşımız bu üzücü olaydan birkaç gün sonra da bir trafik kazası geçirmiş ve günlerce yoğun bakımda kalmıştır. Bu süreçte Akdeniz Belediyesinin de Kerem Türkün sağlık durumuyla ilgili basına ve kamuoyuna e-posta yoluyla bilgi vermesi bizi memnun etmiştir. Ancak, meslektaşımız geçirdiği trafik kazasının ardından evinde tedavi görmeye devam ederken ve sağlık durumu hala ciddiyetini korurken, bugün bir üzüntü daha yaşamış bulunuyoruz. Mesklektaşımız ve üyemiz Kerem Türkün Akdeniz Belediyesindeki görevine son verildiğini üzüntüyle öğrendik. Hiçbir gazeteci bu kentte görevi başındayken dövülemez ve raporluyken görevine son verilemez.
     Başkan Fazıl Türkün bilgisi dışında yapıldığını umduğumuz bu haksız uygulamanın bir an önce sona erdirilmesini bekliyoruz. Bu durum camiamızı derinden sarsmıştır. MGC olarak bugüne kadar mesleğini layıkıyla yapan meslektaşımıza yönelik saldırıyı ve işten çıkartılmasını şiddetle kınıyor, bütün bunları camiamıza yapılmış sayıyoruz.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER