MHPden Profesyonel askerlik teklifine destek

MHPden Profesyonel askerlik teklifine destek


AKSARAY (A.A) - MHP Aksaray İl Başkanı Rıfkı Karabatak, AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Karaboyunun zorunlu askerlik kaldırılarak profesyonel orduya geçilsin önerisinin tartışılması gerektiğini ifade etti.
     Karabatak, yaptığı yazılı açıklamada, Kayaboyunun medyada yer alan Ülkemizde uygulanan zorunlu askerlik uygulamasından acilen vazgeçilip profesyonel orduya geçiş yapılması gerek açıklamasının doğru bir tespit olduğunu ifade etti.
     Alaboyunun yaptığı açıklamanın tek tek ele alınıp tartışılması gerektiğine dikkati çeken Karabatak, şunları kaydetti:
     Benim bu açıklamada özellikle dikkat çekilmesini istediğim bir cümle var ki; altına imzamı atarım. Böyle güzel bir tespiti böyle cesurca yaptığı için Sayın Alaboyunu kutlarım. Alaboyun demiş ki; İnsanımız askerliği, her Türk gencinin yapması gereken vatan borcu olarak görmesine rağmen bu borcun daha çok alt gelir grubu insanlar tarafından ödendiğini görmekteyiz. İktidar partisinin 10 yıllık tecrübeli bir milletvekili olan, yaptığı bu cesur tespit ve açıklama sonrası Sayın Alaboyundan beklenen önce, neden hep orta alt gelir sınıfının çocuklarının şehit olduğunun ve hangi vekillerin, Bakanların çocuklarının hangi sahte raporlarla veya yurt dışı dümenleriyle, askerlikten kaçtığının, araştırılması için sonra da profesyonel ordu kurulması için Meclis açılır açılmaz girişimlerde bulunmasıdır. Bu samimi ve doğru tespiti yapan Sayın Alaboyunun son dönem vekilliğinde ülkeye yaptığı değerli bir hizmet olacaktır.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber MHPden Profesyonel askerlik teklifine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER