MHPnin Bursa mitingi

MHPnin Bursa mitingi -Genel Başkan Bahçeli: (3) -Biz, İmralıya, ancak ve ancak, cani başının yalnızca hak ettiği cezayı vermek, döktüğü kanların hesabını sormak ve yağlı urganı boğazına geçirmek için gideriz -Türkiye se


BURSA (A.A) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Biz, İmralıya, ancak ve ancak, cani başının yalnızca hak ettiği cezayı vermek, döktüğü kanların hesabını sormak ve yağlı urganı boğazına geçirmek için gideriz dedi.
     Bahçeli, Milli Değerleri Koru ve Yaşat Açık Hava Toplantıları kapsamında Bursa kent meydanında düzenlenen Kuruluş Mitinginde yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğanın, terör örgütü elebaşı ve PKK ile birlikteliğini sağlama almak için milliyetçiliğe saldırdığını, Türklüğe cephe açtığını ve partilerine durmadan iftira attığını öne sürdü.
     MHPnin, terör bitmesin diye uğraştığının iddia edildiğini belirten Bahçeli, Yine bu anlayışa göre, terör biterse MHP de bitermiş. Milliyetçi hareket, terörle mücadeleyi engellemiyormuş, kanın akmasını istiyormuş ve anaların ağlamasına çanak tutuyormuş. Bu müfterice beyanlar, bu asılsız düzmece ve uydurma ifadeler, ancak ruhunu iblisle mübadele edenlere has bir tavırdır. MHP, Türk milletine engel çıkaran, zarar veren, önünü kapatan ne varsa elinin tersiyle itmekte, tam karşısında duruş göstermektedir diye konuştu.
     Bahçeli, terörün de bölücülüğün de bölünmenin de panzehiri bir parti olduklarını savunarak, şöyle devam etti:
     Biz Türk milliyetçisiyiz. Türkiyeyi canından aziz bilen milliyetçi ve millet sevdalısı vicdanlarız. Biz, İmralı canisinin eline avucuna düşecek kadar yenilmiş, yutulmuş, yerlere serilmiş ve pespayeye dönmüş bir anlayışta olmayız, olamayız. Biz, İmralıya, ancak ve ancak, cani başının yalnızca hak ettiği cezayı vermek, döktüğü kanların hesabını sormak ve yağlı urganı boğazına geçirmek için gideriz. Başbakan Erdoğan, artık yolunu, yönünü çizmiş, tercihini yapmıştır. Peygamberimizin övgüsüne mazhar olmuş büyük Türk milletini inkar etmiş, Türk milliyetçiliğini şeytana uymakla tanımlamış ve ayaklar altına almıştır.
     Kimin kalbi Türkiye için çarpıyorsa, Türk milleti mensubiyetiyle kim iftihar ediyorsa, bağırlarının da kollarının da kapılarının da her daim açık olduğunu ifade eden Bahçeli, Şırnak bizdendir, Edirne biziz. Konya canımızdır, Giresun göz bebeğimiz. Samsun tutkumuzdur, Bursa ruhumuz. Diyarbakır sevgimizdir, Erzurum iftiharımız. İstanbul heybetimizdir, Mersin incimiz. Yozgat kaynağımızdır, İzmir direncimiz. Ankara hepimizindir, hepimiz Ankara ve Türkiyeyiz ifadelerini kullandı.
    
     -Bu meydan Türkiyenin umut aynası ve kanıtıdır-
    
     Bahçeli, Türkiyenin onurlu ve aydınlık geleceğinin, herkesin ortak milli değerler manzumesi etrafında kenetlenerek milliyetçilik şuuru ile Türkiyenin yeniden yapılandırılmasına bağlı olduğunu savunarak, şunları kaydetti:
     MHP buna taliptir, buna hazırdır. Ayakların baş olduğu bu dönem bitmelidir, muhakkak ki bitecektir. Işık görülmüş, umut güneşi doğmuş, AKP balonu sönmeye yüz tutmuştur. Bursa bunun ön sözüdür, ana fikridir, bu meydan Türkiyenin umut aynası ve kanıtıdır. Kuruluşumuzun merkezi, kurtuluşumuzun sirenlerini çalmaktadır. Bu, nedenle kozmopolit, kabileci, yönsüz, yolsuz, uğursuz, nursuz, köksüz, kimliksiz ve yabancılarla düşüp kalkan AKP, kesinlikle hak ettiğini bulmalıdır. Türkiye sevdalısı, tertemiz alınlı ve milli vicdanlı Türk milliyetçileri, fırsatını bulsa şeytanla müzakereye oturmaktan dahi çekinmeyecek gafillerden, Mondrosçu zavallılardan, Sevr hayranlarından hesap soracaktır. Bunu sizlerden aldığım güçle söylüyorum. Bunu sizlerin coşkusuyla haykırıyorum.
     Başbakan Erdoğana buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; çözüm denilen çözülme ve çöküş planından vazgeç. İmralı canisiyle yürüttüğün müzakereleri bir an önce kes. PKKyı bitirmek için milletin verdiği yetkiyi sadakatle kullan ve şerefinin hiç değilse birazını kurtar. Yoksa Türk milleti seni affetmeyecektir. Bu gidişle, ismin her hatıra geldiğinde beddualarla anılacaktır. Bunu bil, bunları gör ve Türk milletiyle daha fazla oynama. Türkiyenin önünü daha fazla kapatma. Merak etme sayın Başbakan, gün gelip arkana baka baka iktidardan gideceksin. Gittiğin yerde de emin ol, Türk yargısının önünde hesap vereceksin.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber MHPnin Bursa mitingi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER