MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, partililerle

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, partililerle bir araya geldi


ANTALYA (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Alanyada partililerle bir araya geldi.
     Bal, partisinin Alanya ilçe teşkilatını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, AK Partinin dış politikasını eleştirerek, AK Partinin dış politikasının özeti stratejik derinlik, artı Büyük Ortadoğu Projesi, eşittir sıfır sorunlu dış politikadır. Bir evde iki kardeşin sorunu sıfır olmuyor. Hayatı paylaşmak için bir araya gelen karı kocanın sorunu sıfır olmuyor. İki komşunun sorunu sıfır olmuyor. İki köy arasında sorunlar sıfır olmuyor. İki ülke arasında sorun nasıl sıfır olacak- dedi.
     AK Partinin Büyük Ortadoğu Projesi, ılımlı İslam ve komşularla sıfır sorun politikasının Türkiyeyi Suriye olayında açmaza sürüklediğini iddia eden Bal, Suriyede Esed yönetimi eğer köşeye sıkıştırılırsa, kedi gibi bir tarafımızı tırmalar. Türkiyenin tırmalanacağı yumuşak karnı da Güneydoğudur. Esed köşeye sıkıştı. Onu köşeye sıkıştıran görünüşteki güç Türkiyenin bu politikası olduğu için hemen yumuşak karnımızı buldular. Suriyenin kuzeydoğusunu hemen PKKya ve onun uzantılarına teslim ettiler. PKK rahat bir nefes aldı diye konuştu.
     CHPyi de eleştiren Bal, şöyle konuştu:
     CHP yeni Türkiye için yenilenmiş bir parti görünümündedir. Kendi içinde uzlaşmaz kutupları yaratmış, sorunları ile boğuşan bir partidir. TBMM geçmişte gizli toplantılar da açık toplantılar da yaptı. Orada ne olduğunu hep beraber yaşadık. Havanda su dövme işidir. Gün havanda su dövme işi değildir. Gün PKKyı Türkiye Cumhuriyeti topraklarından söküp atmak ve bir daha geri gelmemesini sağlamak üzere bulunduğu merkezleri Kandil başta olmak üzere dağıtma günüdür. MHPye saldırmaları, içindeki bölücü unsurları tatmin etme amacına yöneliktir. Allah CHPyi ıslah etsin. Kendilerinin ıslah olmayacağı belli.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, partililerle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER