MHP Grup Başkan Vekili Vural:

MHP Grup Başkan Vekili Vural: MHP Türk milletinin milli dilini, kimliğini korumaya kararlıdır. Bu konuda yabancıların koyduğu projeleri, Sevr projelerini nasıl yırtıp attıysak, bugün de yırtıp atarız


İZMİR (A.A) - MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHPnin Türk milletinin milli dilini, kimliğini korumaya kararlı olduğunu söyleyerek, Bu konuda yabancıların koyduğu projeleri, Sevr projelerini nasıl yırtıp attıysak, bugün de yırtıp atarız dedi.
     Vural, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile MHP Bayraklı İlçe Başkanlığı ve Bayraklı Ülkü Ocakları tarafından Bayraklı Havuz Düğün Salonunda düzenlenen iftara katıldı.
     Vural, burada yaptığı konuşmada, ülkücü hareketin 43 yıldır siyasi namusunu koruduğunu, milletin önündeki tuzakları bozmaya çalıştığını söyledi.
     MHPnin eğilmediğini, bükülmediğini kaydeden Oktay Vural, Tırnaklarımızla, emeklerimizle bu davayı buraya getirdik. Sözde açılım paçavralarını kabul ettirmek isteyenlere karşı MHP dimdik ayakta. Bizi Haburdaki rezalete ortak edemediler, Oslo pazarlıklarına ortak edemediler diye konuştu.
     AK Parti ve CHPnin Kürt meselesi adı altında milleti bölmeye çalıştığını savunan Vural, MHPnin ise Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunu sağlayan pusuladan başka bir yol haritası tanımadığını kaydetti.
    
     -Üç beş çapulcu mu bizi bölecek--
    
     Anayasadan Türk milleti ifadesini çıkarmak isteyenlere, Türkçe dışında eğitim verilmesini isteyenlere karşı MHPnin dimdik ayakta durduğunu söyleyen Vural, şunları söyledi:
     Onun için MHP Türk milletinin milli dilini, kimliğini korumaya kararlıdır. Bu konuda yabancıların koyduğu projeleri, Sevr projelerini nasıl yırtıp attıysak, bugün de yırtıp atarız. Yedi düveli geldi de beni bölemediler, 3-5 çapulcu mu bölecek- Biz birlikte rahmet vardır, ayrılıkta azap vardır diyen bir manevi ruhun temsilcisiyiz. Şemdinlide adeta kurtarılmış bölge meydana getirmek suretiyle yabancıların ülkemize müdahalelerine dayanak oluşturmak isteyenlere tavizimiz yok. Dün dostum dediği Esada bugün düşman olan hükümet bir Kandil yetmedi, ikinci Kandili mi yetiştirmek istiyor- Bir özerk bölge yetmedi, ikincisinin mi önünü açıyor- Maalesef başta Dışişleri Bakanı olmak üzere hükümet dış politikada burnunun ucunu bile göremedi. Türkiyeyi tehdit eden unsurlar bu otorite boşluğundan faydalanmak istedi. Türkiye Cumhuriyeti Suriyede olan bitenle ilgili Barzaniden medet umuyor. Kanıma dokunuyor. Böyle bir dış politika Türkiyeyi kuşattı.
     MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise Türkiyenin de ateş çemberiyle çevrili olduğunu savunarak, Suriye ile olan sınırımız en uzun sınırımız. Önümüzdeki günler, aylar Türkiye için önem arz edecek dedi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Senem Yazıcı
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber MHP Grup Başkan Vekili Vural: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER