MHP Grup Başkanvekili Şandır:

MHP Grup Başkanvekili Şandır: -Suriyede yaşanan olaylar, her yeni yüzyılın ilk çeyreğinde küresel güçlerin, dünyayı yeniden paylaşma hadisesidir


BURSA (A.A) - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Suriyede yaşanan olaylar, her yeni yüzyılın ilk çeyreğinde küresel güçlerin, dünyayı yeniden paylaşma hadisesidir dedi.
     Şandır, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından Bursa Teknik Üniversitesinde düzenlenen Siyaset Okulu Bursa programına katıldı.
     Suriyede yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Şandır, Suriyede, sonuçları itibariyle yalnız Ortadoğu bölgesini ilgilendirmeyen bir olay yaşanıyor. Suriyede yaşanan olay, Suriyenin olayı değil, hatta Ortadoğunun olayı da değil diye konuştu.
     Yaşanan olayların, Büyük Ortadoğu Projesi ile alakalı olduğunu öne süren Şandır, Suriyede yaşanan olaylar, her yeni yüzyılın ilk çeyreğinde küresel güçlerin, dünyayı yeniden paylaşma hadisesidir. 20. yüzyılın ilk çeyreğindeki 1. Dünya Savaşı, böyle bir paylaşımın anlaşmaya ulaşamaması, savaşmalarına rağmen uzlaşamadıkları için 2. Dünya Savaşına dünyayı sürüklemeleri neticesinde 100 milyonun hayatına mal olan bir savaş. Şimdi yeni bir yüzyılın ilk çeyreğindeyiz. Küresel güçler yine dünyayı paylaşmak adına bir mücadelenin içindeler. Bir takım proje çekişmeleri yaşanıyor ifadelerini kullandı.
     Suriyenin 5 Mart 2011de güneyindeki bir kazada, okulda lise öğrencilerinin bir duvara yazdığı yazıdan sonra bu olayların patlak verdiğini belirten Şandır, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu olaylar, öğrencilerin karakola çekilerek dövülmesi üzerine velilerin cuma günü yaptığı yürüyüşü, güvenlik güçleri önlemek isterken 10 tane sivili öldürmesiyle başladı. Bugün 18 ayını doldurdu. Suriyeye demokrasiyi getiremezsiniz. Suriye farklı bir yerdir. Geldiğimiz nokta itibariyle bugün Suriyede Beşşar Esed gitmiyor, Amerikanın seçimi var, Avrupanın krizi var, tampon bölge çok zaruri olmasına rağmen bir türlü güvenli bölgeler bile oluşturulmasına izin vermediler.
     Suriyede bir iç savaşın yaşandığını ifade eden Şandır, Suriyede kardeş kardeşi boğazlamaktadır. Savaş bitse, artık bu olaylar bitse Sünniler ile Nusayrileri artık bir arada yaşatmak mümkün değil. İç savaş mezhep temelli olursa çok kıyıcı olur. Şimdi Suriye, rejim gitsin bir başka rejim gelsin savaşının çok ötesinde mezhep savaşının getirdiği bir kanlı iç savaşı yaşamaktadır dedi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber MHP Grup Başkanvekili Şandır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER