Midyattaki köylerde 3 bin kişi sağlık

Midyattaki köylerde 3 bin kişi sağlık taramasından geçirildi


MARDİN (A.A) - Midyat Devlet Hastanesi ile Midyat ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği (MİKAD) arasında yapılan, Köyde sağlık taraması- projesi ile 3 bin kişi sağlık taramasından geçirildi.
     Özel Mehmet Nezih Erdem Kolejinde projenin sona ermesi dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, uygulamayı bütün köylere yayacaklarını ifade ederek şöyle dedi:
     Halen ulaşılamayan yardıma muhtaç, dul, yetim ve yaşlı insanlar bulunuyor. Bunlara en kısa sürede ulaşacağız.
     Devlet Hastanesi Başhekimi Bilal Arıkan, Köylerde yapılan sağlık taramasında 3 bin vatandaşa ulaştık. Ziyaret öncesi biraz tedirgindik. Özellikle bölgeye yeni gelen hekim arkadaşlarımızda biraz tedirginlik vardı. Ama unutmadığımız bir şey vardı ki Anadolunun insanının misafirperverliği idi. Biz gerçekten gittiğimiz bütün köylerde ilgi ile karşılandık diye konuştu.
     MİKAD derneği Başkanı Halil Tekince İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır hadsinden yola çıktıklarını belirterek dernek olarak hedeflerinin Afrikada aynı uygulamayı yapmak olduğunu belirtti.
     Opr. Dr. Gamze Kızıltan ise evlerini ve gönüllerini açan köylülere teşekkür ederek sağlık taramasına kakı sunmaktan mutlu olduklarını söyledi.
     Konuşmaların ardından sağlık taramasına katılan doktor, hemşire ve sağlık ekiplerine takdirname ile Kaymakam Oğuzhan Bingöl tarafından MİKAD Derneği adına Başhekim Arıkana plaket verildi.
    
     Muhabir: Selahattin Erol
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Midyattaki köylerde 3 bin kişi sağlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER